aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣτην… πρίζα για τον Ζοάο Πέδρο

Στην… πρίζα για τον Ζοάο Πέδρο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον Απόλλωνα όσον αφορά στο θέμα με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την Μπράγκα και να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους κυανόλευκους.

Το γεγονός ότι ήταν μόνιμα στους διακριθέντες, λέει πάρα πολλά. Μαχητικός, γρήγορος, διεισδυτικός, με καλή ντρίμπλα και σέντρα «ξυράφι», ο 30χρονος κατατάσσεται στους καλύτερους ακραίους επιθετικούς του πρωταθλήματός μας.

Το συμβόλαιο που διατηρεί με την Μπράγκα, όπως και το γεγονός ότι στην πορτογαλική ομάδα έχει αναλάβει νέος προπονητής (Ζοσέ Πεσέιρο),  αποτελούν επί της παρούσης αποτρεπτικούς παράγοντες ώστε να «τρέξουν» οι εξελίξεις σχετικά με τη… μετακίνησή του στον Απόλλωνα.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε τόσο πριν από το ταξίδι στην πατρίδα του όσο και τώρα που έχει επαφές με τον πρόεδρο της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, πως θέλει να συνεχίσει στους κυπελλούχους Κύπρου.

Λογικά, μετά την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της Μπράγκα, στην ομάδα της Λεμεσού είναι αναγκασμένοι να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή. Το γεγονός ότι ο Πέδρο θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο είναι μια (τρανή) ένδειξη πως ό,τι περνά από το χέρι του θα το κάνει. Ο Εμανουέλ, ασφαλώς, θέλει να έχει τον συμπατριώτη του και στη νέα περίοδο στην ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον πρότεινε εξάλλου πέρσι στον Απόλλωνα, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητές του.

Η προσφορά του στη λήξασα σεζόν, βλέπετε, τον καθιστά αναγκαίο, γι’ αυτό και η μεγάλη αγωνία στην ομάδα της Λεμεσού. Μέτρησε 46 συμμετοχές, έδωσε εννέα ασίστ και πέτυχε δύο γκολ. Ο Πορτογάλος έδωσε τις δέουσες λύσεις αγωνιζόμενος στο δεξιό αμυντικό και επιθετικό άκρο.

Αρχικώς αγωνιζόταν ως δεξί εξτρέμ και στη συνέχεια διέπρεψε και ως ακραίος μπακ. Είχε συμμετοχή σε πολλά γκολ και γενικά κάλυψε με επιτυχία όλους τους ρόλους που του ανέθεσε ο προπονητής του.

Και τέτοιας εμβέλειας πειθαρχημένο ποδοσφαιριστή δεν θα ήθελε με τίποτε να χάσει ο κόουτς των κυανόλευκων. Ξέρει ότι πάνω του μπορεί να στηριχτεί και ότι θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε αποστολή που θα αναλάβει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ