aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΣτην έκθεση με τα οικονομικά της Τορίνο και το 1,4 εκατ. ευρώ στον Απόλλωνα!

Στην έκθεση με τα οικονομικά της Τορίνο και το 1,4 εκατ. ευρώ στον Απόλλωνα!

Στη δημοσιότητα την έκθεσή της με όλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου για το ημερολογιακό έτος 2019 έδωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (24/4) η διοίκηση της Τορίνο. Στις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου, γίνονται μεταξύ άλλων αναφορές σε κέρδη και ζημιές από αγορές ή/και πωλήσεις παικτών.

Σε αυτές οικονομικές καταστάσεις που κατατέθηκαν για το έτος που έφυγε στις 31 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στη σελίδα 35 (δείτε ΕΔΩ), γίνεται αναφορά στη δικαστική μάχη των «ταύρων» με τον Απόλλωνα για την περίπτωση του Νίκολα Μαξίμοβιτς που πωλήθηκε από την Τορίνο στην Νάπολι το καλοκαίρι του 2017 έναντι του ποσού των 20 εκατομμύριων ευρώ και όπως τονίζεται στην έκθεση, η κυπριακή ομάδα έλαβε αποζημίωση ύψους 1.4 εκατομμύριων ευρώ.

Η αναφορά στη δικαστική μάχη της Τορίνο με τον Απόλλωνα

«Κατά τη διάρκεια του 2017, ο κυπριακός σύλλογος Απόλλωνας Λεμεσού άσκησε έφεση στην FIFA ζητώντας το ποσό των 8,9 εκατομμυρίων ευρώ από την Τορίνο για τη μεταπώληση του ποδοσφαιριστή Νίκολα Μαξίμοβιτς που είχε αγοράσει η Τορίνο από τον Απόλλωνα Λεμεσού τον Ιούλιο του 2013 και πωλήθηκε με υποχρέωση εξαγορά στη Νάπολι τον Αύγουστο του 2016. Στις 13 Ιουνίου 2018 η FIFA είχε απορρίψει το αίτημα του Απόλλωνα και τον διέταξε να πληρώσει δικαστικά έξοδα. Στις 4 Ιουλίου 2018 ο σύλλογος Απόλλωνας Λεμεσού είχε προσφύγει στο TAS/CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) κατά της απόφασης της FIFA. Στις 15 Απριλίου 2019, η TAS/CAS κοινοποίησε στα μέρη τις αποφάσεις της για την καταδίκη της Τορίνο και πληρωμή του ποσού των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τόκων (αντί ύψους 8,9 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τόκων). Αυτό το ποσό εγγράφεται στην κατάσταση λογαριασμού ως “Λοιπά λειτουργικά έξοδα”».

Η έκθεση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τορίνο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ