aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣταθερότητα, ρυθμός για να απογειωθεί

Σταθερότητα, ρυθμός για να απογειωθεί

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ότι είχε και πέρσι ένα πρόβλημα σταθερότητας στην απόδοσή του ο Απόλλωνας, είναι γνωστό. Αυτός ήταν ίσως και ο βασικός του «αντίπαλος στην περσινή σεζόν όταν κυνηγούσε τον τίτλο. Μια πλησίαζε την κορυφή και την άλλη έχανε την επαφή με τους πρώτους. Πάνω σε αυτό τον κωδικό της σταθεροποίησης της απόδοσης της ομάδας του δουλεύει ο Πέδρο Εμανουέλ.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα επιδιώκει την αύξηση της έντασης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών του για να αποφύγει άλλες παγίδες, που θα του στερήσουν και άλλους βαθμούς. Η νίκη-βάλσαμο επί της Ομόνοιας βοήθησε πολύ στη βελτίωση του κλίματος και με πιο καθαρό μυαλό θα συνεχιστεί η προετοιμασία για τη συνέχεια.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν ξέρουμε πόσο είχε αγχωθεί, όμως δυο ήττες στη σειρά φέρνουν στον οποιονδήποτε έναν προβληματισμό. Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη τώρα και οι παίκτες έχουν αντιληφθεί πως με μικρές καλές περιόδους στην απόδοσή τους δεν μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλα πράγματα.

Δεν αμφισβητεί κανείς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του ο Πέδρο Εμανουέλ, όμως δεν έχουν ακόμη αποδείξει πως μπορούν να έχουν τα ηνία σε έναν αγώνα σε όλη τη διάρκειά του. Με την ΑΕΛ, για παράδειγμα, έχασαν το σφρίγος και τη συνοχή τους όταν δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης.

Και στην επανάληψη δεν είχε καμιά σχέση η απόδοσή τους με το πρώτο ημίχρονο. Με την Ομόνοια χάθηκε πάλι ο καλός ρυθμός, όταν η αντίπαλός τους μείωσε στο σκορ. Βέβαια, κάποιος θα πει πως μετά από δύο χαμένα ντέρμπι ποιος ενδιαφερόταν για την καλή εικόνα. Προείχε η νίκη και αυτήν κυνήγησαν.

Το μυστικό για τον Απόλλωνα λοιπόν είναι να αποκτήσει μόνιμη σταθερή αγωνιστική ταυτότητα και να μη χάνει τον ρυθμό του ούτε όταν δέχεται πίεση από τον αντίπαλο ούτε όταν είναι μπροστά στο σκορ, αλλά ούτε και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ο βαθμολογικός πίνακας είναι ο καθρέφτης της κάθε ομάδας και αυτό που θα επιχειρήσει ο Απόλλων στη συνέχεια είναι να αντεπιτεθεί για να μην έχει άλλες απώλειες. Αυτό θα το καταφέρει αν εκλείψουν τα σκαμπανεβάσματα, είτε των ποδοσφαιριστών είτε του συνόλου γενικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ