aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣπουδαία νίκη-ανατροπή (Δηλώσεις Ιωακείμ και Παπαμιχαήλ)

Σπουδαία νίκη-ανατροπή (Δηλώσεις Ιωακείμ και Παπαμιχαήλ)

Με σπουδαία νίκη-ανατροπή κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή η ομάδα U-18 του Απόλλωνα αφού κατάφερε να φέρει τα κάτω πάνω και από εκεί που έχανε με 0-3 να κάνει το 4-3 και να διπλασιάσει τις νίκες της.

Το www.apollon.com.cy βρέθηκε στο κοινοτικό στάδιο Ερήμης όπου συνομιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας των U-18, κ.Ιωακείμ Ιωακείμ. Σύντομη συνομιλία είχαμε και με τον νεαρό ποδοσφαιριστή Κωσταντίνο Παπαμιχαήλ ο οποίος συμμετείχε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα το τελευταίο διάστημα αλλά και στον φιλικό αγώνα με την Ομόνοια προς τιμή του Νούνο Ασίς.

Ιωακείμ Ιωακείμ – Προπονητής U-18

Η ομάδα έχανε με 0-3 στην έδρα της από τη Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο ημίχρονο. Τι ακριβώς συνέβη στο παιχνίδι;

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Δεν ήταν στα καλύτερα της η ομάδα. Δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στις τρεις ευκαιρίες της Νέας Σαλαμίνας δεχθήκαμε ισάριθμα τέρματα. Το ανησυχητικό, πέρα από τα τρία τέρματα που δεχθήκαμε, ήταν ο τρόπος παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας. Ήταν όλοι πίσω και ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να βρούμε ευκαιρίες. Προσπαθούσαμε με κάθε πιθανό τρόπο να «ξεκλειδώσουμε» την αντίπαλη άμυνα και να μην δεχθούμε γκολ. Δυστυχώς με τρεις φάσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος δεχθήκαμε τρία τέρματα είτε από ομαδικά είτε από ατομικά λάθη.

Δηλαδή βλέπουμε ανορθόδοξο ποδόσφαιρο και σε αυτές τις ηλικίες;

Δυστυχώς ναι, έχουμε τέτοιες περιπτώσεις και είναι κρίμα επειδή σε πολλές ομάδες δεν έχουν ως στόχο τη βελτίωση των ποδοσφαιριστών τους αλλά το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και εμείς αυτή την εβδομάδα προσαρμόσαμε τις προπονήσεις μας σε αυτού του είδους άμυνες. Πώς να ξεκλειδώνουμε τις πολυπρόσωπες άμυνες επειδή καταλάβαμε ότι έτσι παιχνίδια θα τα συναντήσουμε πολλές φορές την τρεχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τι έγινε και ήρθε η ανατροπή;

Αυτό που είπαμε ήταν να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να βελτιωθούμε επειδή ήταν εντελώς άδικη η τροπή που πήρε ο αγώνας. Δεν ήμασταν τόσο άσχημοι για να χάνουμε με 0-3. Και έτσι έγινε. Όσο περνούσε η ώρα βελτιωνόμασταν ακόμη περισσότερο με την φυσική κατάσταση να παίζει τον δικό της ρόλο. Υπερτερούμε σε αυτόν τομέα και ήταν ένα από τα «κλειδιά» της ανατροπής. Κάποιο ρόλο έπαιξαν και κάποιες αλλαγές που κάναμε στον αγωνιστικό χώρο σε συνεννόηση με τον Σοφρώνη Αυγουστή.

Η ανατροπή ήρθε σε μόλις 12 λεπτά. Σπουδαίο επίτευγμα.

Για να καταλάβετε, επειδή κρατούμε και στατιστικά του αγώνα, σε κάποια σημεία του αγώνα είχαμε το 80-85% της κατοχής της μπάλας. Μιλάμε για τεράστιο ποσοστό όσο παράξενο και αν ακούγεται είναι αληθινό.Και στη πρώτη αγωνιστική χάναμε με 1-0 από τον Εθνικό Άχνας αλλά καταφέραμε να το ανατρέψουμε σε 1-3.

Έχοντας το δύο στα δύο και η μόνη ομάδα που το κατάφερε αυτό πάτε στα Πολεμίδια για να αντιμετωπίσετε την Καρμιώτισσα.

Η προσεχής αντίπαλος μας είναι μία εντελώς άγνωστη ομάδα επειδή φέτος εντάχθηκε στη κατηγορία μας και δεν έχουμε ιδέα το τι θα αντιμετωπίσουμε. Από την άλλη νιώθουμε ενισχυμένοι επειδή εντάχθηκαν στην ομάδα μας νέοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής για γραφειοκρατικούς λόγους και επίσης επέστρεψαν κάποια παιδιά που ήταν τραυματίες.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Ντάνι Σπόλιαριτς. Πόσο τον υπολογίζετε;

Ναι περιμένουμε να τελειώσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που υπάρχουν και θα υπολογίζεται κανονικά και ο Ντάνι. Δεν έχουμε βασικούς και αναπληρωματικούς αφού το ρόστερ μας δεν είναι μεγάλο και όλοι οι ποδοσφαιριστές μας αγωνίζονται.

Ο κόσμος αγκαλιάζει τις προσπάθειες των παιδιών; Έρχεται στο γήπεδο;

Όπως καταλαβαίνετε εσείς και ο κόσμος αυτά τα παιχνίδια που γίνονται σε αυτές τις ηλικίες είναι συναρπαστικά επειδή το μόνο συμφέρον που έχουν οι ποδοσφαιριστές είναι το γόητρο και η αγωνιστική τους βελτίωση. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα που ήταν και εντός έδρας είχαμε κάπου στους εκατό. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος για την τροπή που είχε ο αγώνας αλλά και για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών που τα έδωσαν όλα.

Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ U-18 αριστερό μπακ

Αν και 17 χρονών προπονήθηκες για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα φέτος και συμμετείχες και στον φιλικό αγώνα για την τιμητική του Ασίς. Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου;

Μας έδωσε την ευκαιρία ο κ. Αυγουστή να συμμετέχουμε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα επειδή ήταν και οι κλήσεις των εθνικών ομάδων και υπήρχε «χώρος». Επίσης η εμπειρία του φιλικού αγώνα στο ΓΣΠ είναι πολύτιμη για μένα και θα την έχω στο μυαλό μου. Όλη αυτή η εμπειρία και διαδικασία με έβαλε να σκεφτώ ότι για να πετύχω ως ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύω σκληρά.

Στα του τελευταίου αγώνα. Από 0-3 στο ημίχρονο έγινε 4-3 μέχρι το 77`.

Μπορώ να πω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν κρατήσαμε μπάλα και δεν κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε.Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και «σοκαριστήκαμε» μπορώ να πω. Μετά ήρθαν και τα άλλα τέρματα και ως το τέλος του ημιχρόνου χάναμε 3-0.

Η ανατροπή πως ήρθε; Τι άλλαξε στα αποδυτήρια;

Στο ημίχρονο μας μίλησε ο προπονητής και μας επισήμανε τα λάθη μας. Βγήκαμε αποφασισμένοι στο γήπεδο για να ανατρέψουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε. Κάναμε αυτό που πραγματικά έπρεπε αλλά κι αυτό που μας άξιζε καταφέρνοντας να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Είμαστε ο Απόλλωνας και πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια.

Καρμιώτισσα ο επόμενος αντίπαλος.

Κανένα παιχνίδι δεν εύκολο και καμία νίκη δεν είναι δεδομένη. Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και προσπαθούμε κάθε φορά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να παίρνουμε το τρίποντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ