aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΣπόλιαριτς: Δεν θα χαραμίσει όλο το χρόνο του μεταξύ πάγκου και εξέδρας

Σπόλιαριτς: Δεν θα χαραμίσει όλο το χρόνο του μεταξύ πάγκου και εξέδρας

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Υπάρχει ταλέντο; Πάντα επίκαιρη ερώτηση αλλά εδώ έχουμε δεδομένα. Τελείωσε η σεζόν και μπορούμε να αναφερθούμε σε πραγματικά δεδομένα. Κάνοντας δηλαδή τις συγκρίσεις με προηγούμενα χρόνια και κατά πόσο οι νέοι ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν για τα καλά στο φετινό πρωτάθλημα ήρθαν για να μείνουν. Οι «ρούκις» όπως τους ονομάζουν οι Αμερικανοί (έχουν μια μανία με τους αριθμούς είναι η αλήθεια),  για τους πρωτοεμφανιζόμενους στο άθλημα και τους οποίους αξιολογούν κυρίως ανάλογα με τα στατιστικά τους, την εικόνα τους στο γήπεδο και την προοπτική που δημιουργείται. Επιλέξαμε τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ο Ματίας Σπόλιαριτς είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο γύρω από τις εμφανίσεις του και εν πολλοίς ήταν από τα βασικά γρανάζια της φετινής πορείας της Αλκής. Στην ηλικία των 22 χρόνων είχε φτάσει στο μεταίχμιο που κάνεις το βήμα παραπάνω ή μένεις στάσιμος. Ο Σερβοκύπριος απέδειξε ότι είναι πανέτοιμος για το κάτι παραπάνω από την κοινότυπη έκφραση «ταλαντούχος αλλά μικρός και άπειρος». Τι να πρωτοπροβάλει κάποιος, τα στατιστικά του; Τις εμφανίσεις του; Τις ηγετικές του παρουσίες σε μια ομάδα που τις είχε ανάγκη; Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα παζλ που έχει αναδείξει τον εαυτό του ως έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή που μπορεί να σταθεί επάξια στην ενδεκάδα.

Ας μην ξεχνάμε πως τα νηπιακά ποδοσφαιρικά του βήματα τα έχει κάνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης πριν επιστρέψει στον Απόλλωνα. Κι όταν πέρσι αποφάσισε να επαναπατριστεί το μόνο που κατάφερε ήταν να περάσει σχεδόν όλη τη χρονιά στον πάγκο. Έπαιξε όλα κι όλα 130 λεπτά, στα δύο παιχνίδια που είχε «καθαρίσει» ο Απόλλωνας με Πάφο (6-0) και Ερμής (0-6) και στην τελευταία αγωνιστική εναντίον της Ομόνοιας.

Δεν ήθελε να χαθεί επιπλέον χρόνος. Η Αλκή του έδωσε την ευκαιρία και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Αναδείχθηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Αξιωματικά θα έλεγα αφού κατάφερε να προσθέσει στο βιογραφικό του 2370 λεπτά αγώνων Α’ κατηγορίας. Τριάντα παιχνίδια. Τα 27 βασικός. Και οκτώ γκολ! Λίγα είναι; Και με τη δικιά του βοήθεια η ομάδα της Λάρνακας πάλεψε μέχρι το τέλος για την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Ματίας Σπόλιαριτς φέτος επιστρέφει στον Απόλλωνα και αυτή τη φορά με την πρόοδο του, σίγουρα δεν θα χαραμίσει όλο το χρόνο του μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ