aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣαρδινέρο ο... από μηχανής θεός! (vid & pics)

Σαρδινέρο ο… από μηχανής θεός! (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ένα γκολ του Σαρδινέρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Απόλλωνα στο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμολογικό όφελος, το οποίο είχαν πολύ ανάγκη τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Πολύ καλός ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου αν και δεν είδαμε γκολ, με την Ομόνοια να παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Οι πράσινοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν δύο κλασσικές ευκαιρίες, ενώ οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Φελτχούιζεν, πέραν από το σουτ του Σατσέτι στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Ολλανδού κίπερ.

Από’ κει και πέρα, οι γηπεδούχοι στο 27’ σημείωσαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, μετά από όμορφη πάσα του Χριστοφή στον Γκονσάλες, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, ωστόσο ο Πέδρο έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σατσέτι έκανε το λάθος λίγο έξω από την περιοχή του Βάλε και ο Ντάρμπισαϊρ κέρδισε την μπάλα, αλλά στο τετ-α-τετ νικητής ήταν ο κίπερ των κυανόλευκων.

Όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος, έτσι περίπου άρχισε και το δεύτερο στο ΓΣΠ. Με την είσοδο του Παπουλή, ο Απόλλων κρατούσε περισσότερο την κατοχή της μπάλας σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, ενώ ο Ελλαδίτης στο 60’ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Γιάκολις. Οι πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο κλασσική ευκαιρία δεν σημειώθηκε, παρά μόνο καλές προϋποθέσεις από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Από την άλλη, η ομάδα της Λεμεσού βρήκε μπροστά της μια πολύ καλή αμυντική γραμμή, αλλά τελικά κατάφερε να… κόψει τον Γόρδιο Δεσμό. Αρχικά έφθασε μία ανάσα από το γκολ στα τελευταία στάδια με τον Γιούστε να στέλνει την μπάλα έξω από το ένα μέτρο. Ακολούθως, στο 91′ ήλθε η λύτρωση. Ο Σαρδινέρο βρέθηκε μόνος κι αμαρκάριστος απέναντι στην εστία του Χριστοδούλου μετά από ασταθή απόκρουση του νεαρού σε σουτ του Ζελάγια, και έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας 1-0, το οποίο χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Ομόνοια (Άκης Ιωακείμ): Φελτχούιζεν (56′ Χριστοδούλου), Zαίλσον, Κατελάρης, Φαμπρίσιο, Καντέ, Χριστοφή (76′ Μπρέεφελτ), A. Σοάρες, Μαργκάσα, Γκονσάλες (65′ Ζαρκίνιο), Λόπες, Ντάρμπισαϊρ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου, Γιάκολις, Σατσέτι, Άλεφ (25′ Άλαν), Σκέμπρι (46′ Παπουλής), Ντα Σίλβα (76′ Σαρδινέρο), Ζελάγια.

Σκόρερ: 90’+1 Σαρδινέρο

Κίτρινες: Καντέ (3η), Μαργκάσα, Μπρέεφελτ / Σατσέτι, Άλαν, Πέδρο (3η).

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Δείτε φωτορεπορτάζ!

Δείτε το live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ