Απόλλων-Ρομπέρζ: Σε μια στιγμή… όλα τούμπα!

Σαν ραγίσει το γυαλί… και κανείς με το ζόρι!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό. Με την παρουσία ποδοσφαιριστών και προπονητών σε μια ομάδα να μην είναι βέβαιη, ακόμη κι αν διατηρούν συμβόλαιο. Είτε γιατί στον Σύλλογο κρίνουν πως δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, είτε γιατί ο ποδοσφαιριστής για τους δικούς του λόγους θέλει να αποχωρήσει. Πιθανότατα κάτι προηγήθηκε, που τον οδηγεί εθελούσια στην έξοδο. Οι περιπτώσεις πολλές.

Μια απ’ αυτές, την οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, αυτή του Βαλεντίν Ρομπέρζ με τον Απόλλωνα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα της Λεμεσού για τους δικούς του λόγους. Παρά την προσπάθεια να μεταπεισθεί, παραμένει ανένδοτος. Και όχι μόνο αυτό, μέσω τοποθετήσεων και από τις δυο πλευρές, είναι ξεκάθαρο πως η σχέση τους βρίσκεται στα άκρα. Σαν ραγίσει το γυαλί…

Ο Ρομπέρζ θεωρείται ξένο σώμα για τον Απόλλωνα, όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό. Ωστόσο, διατηρεί συμβόλαιο έως το 2022, γεγονός που στον Σύλλογο της Λεμεσού αξιώνουν ένα ποσό για να τον παραχωρήσουν. Το θέμα στην όλη υπόθεση είναι πως από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει με τίποτα να συνεχίσει, για τους δικούς του λόγους, δεν μπορεί ο Απόλλωνας να τον κρατήσει με το ζόρι. Θα είναι εις βάρος και των δύο.

Τι απομένει; Να τα βρουν οι δυο πλευρές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Αυτό που θα κυνηγήσουν στον Απόλλωνα και είναι απόλυτα φυσιολογικό είναι να επωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο από την αποχώρηση του Γάλλου στόπερ.

Τι επιβεβαιώνει η περίπτωση Ρομπέρζ; Τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στη ζωή. Όπως ένα ζευγάρι που μετά από πολλά χρόνια γάμου φθάνει στον χωρισμό. Σήμερα όλα είναι μέλι γάλα και αύριο τα πάντα έρχονται τούμπα. Από τη μια οι Σύλλογοι θέλουν και πετυχαίνουν τη μακροχρόνια συνεργασία με ποδοσφαιριστές που κρίνουν ότι είναι ποιοτικοί, από την άλλη, όμως, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Σημασία έχει να βρίσκεις τη λύση όσο πιο ανώδυνα και να προχωράς. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ο καθένας τραβά τον δρόμο του…