aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΡομπέρζ: Στην πεντάδα με τα «παλτά» της Ελλάδας που αργότερα διέπρεψαν

Ρομπέρζ: Στην πεντάδα με τα «παλτά» της Ελλάδας που αργότερα διέπρεψαν

Η ελλαδική ιστοσελίδα SPORT 24 θυμάται 5 περιπτώσεις (από τις πολλές) παικτών που χαρακτηρίστηκαν στην Ελλάδα ως «παλτά», αλλά στη συνέχεια διέψευσαν τους πάντες, διαπρέποντας (για τα δεδομένα τους) σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ανάμεσα τους και ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Κύπρο, με τη φανέλα του Απόλλωνα. Ο Βαλεντίν Ρομπέρζ. Για όσους το ξέχασαν ή δεν το γνώριζαν ο Γάλλος αμυντικός των γαλάζιων της Λεμεσού θήτευσε στον Άρη Θεσσαλονίκης τη διετία 2008-10 με μόλις 25 συμμετοχές.

Στη συνέχεια ο έμπειρος στόπερ έφτασε μέχρι και στην Πρέμιελ Λιγκ για λογαριασμό της Σάντερλαντ.

Αναλυτικά η αναφορά στον Ρομπέρζ

«Γεννημένος και μεγαλωμένος στα προάστια του Παρισιού, ο Βαλεντίν Ρομπέρζ πρωτοεμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο ως παίκτης της 2ης ομάδας της Γκινγκάμπ, όμως το 2007 βρέθηκε στην αγκαλιά της Παρί Σεν Ζερμέν. Έστω και στη Β’ ομάδα, έκανε 31 εμφανίσεις τη σεζόν 2007-2008, αλλά έμεινε ελεύθερος εκείνο το καλοκαίρι.

Ο Άρης άδραξε μία διαφαινόμενη ευκαιρία και απέκτησε τον 21χρονο Γάλλο στόπερ. Τον τοποθέτησε δίπλα στον Κριστιάν Νασούτι, αλλά ήταν πολύ αργός, διόλου ευέλικτος και αποφασίστηκε ότι δεν ήταν φτιαγμένος γι’ αυτό το επίπεδο. Την ίδια στιγμή, οι “κίτρινοι” εκείνης της εποχής δεν μπορούσαν να συντηρήσουν παίκτες που ζητούσαν… χρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2010 οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους με τον παίκτη να είναι απλήρωτος για περίπου 5 μήνες και να βρίσκει “καταφύγιο” στην Πορτογαλία και τη Μαρίτιμο. Ύστερα από 3 σεζόν εκεί, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του τον έφεραν στην Premier League! Η Σάντερλαντ τον απέκτησε ως ελεύθερο και μπορεί να μην έπιασε στις “μαύρες γάτες”, όμως έμεινε στα “βιβλία” τους για 3 σεζόν. Μάλιστα, μία εξ αυτών βρέθηκε να παίζει στη Ligue 1 ως δανεικός στη Ρεμς, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία της πατρίδας του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ