aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΡάουφμαν: «Μέλι» για τον Παπουλή και «στη καρδιά μου η Ομόνοια»

Ράουφμαν: «Μέλι» για τον Παπουλή και «στη καρδιά μου η Ομόνοια»

Η παρουσία του Απόλλωνα στον όμιλο της Άιντραχτ Φραγκφούρτης στο Γιουρόπα Λιγκ έφερε τηλεοπτικό συνεργείο της γερμανικής ομάδας στην Κύπρο, αφού οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Πέμπτη στην 3η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί ετοίμασαν αφιέρωμα για την ομάδα της Λεμεσού και ζήτησαν δηλώσεις από έναν συμπατριώτη τους, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Ράινερ Ράουφμαν. Ο σπουδαίος παλαίμαχος άσος μπορεί να απουσιάζει χρόνια από τη Γερμανία, όμως, είναι μια γνωστή προσωπικότητα και έκανε δηλώσεις τόσο για τον Απόλλωνα όσο και για την Ομόνοια, στο κανάλι της Άιντραχτ, την φανέλα της οποίας φόρεσε στο παρελθόν (1995-96).

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αρχηγό, Φώτη Παπουλή. Είναι καλλιτέχνης της ντρίμπλας και πολύ επικίνδυνος παρά τα 33 του χρόνια. Έχουν μια δυνατή επίθεση αλλά πρόσφατα είχαν κάποιους τραυματισμούς. Τα δίνουν όλα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ακόμα και με την… Μπαρσελόνα. Αυτό το είδαμε και στα πρώτα παιχνίδια του ομίλου και το ίδιο θα κάνουν και με την Άιντραχτ», είπε για τον Απόλλωνα.

Ερωτηθείς για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου και για τη συμμετοχή όλο και περισσότερων κυπριακών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είπε: «Υπάρχει καλή οργάνωση και με τους προϋπολογισμούς που έχουμε εδώ μπορούν οι ομάδες να αγωνιστούν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε πολλούς ξένους παίκτες. Αυτό αύξησε το επίπεδο μας. Στην εποχή μου μόνο τρεις ποδοσφαιριστές ξένοι μπορούσαν να αγωνιστούν ενώ τώρα παίζουν 15»

Μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο. «Το όνομα μου χάλασε στη Γερμανία. Θα μπορούσα να βάλω τέλος στη καριέρα μου από τα 29 μου, αλλά ήρθε η Ομόνοια. Σκέφτηκα να παίξω για ένα χρόνο να φτιάξω το όνομα μου και να γυρίσω. Ο ένας χρόνος έχει μετατραπεί σε 21», τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα 42 γκολ που πέτυχε σε μια σεζόν, είπε: «Πλέον είναι πολύ δύσκολο για έναν επιθετικό να σκοράρει τόσα τέρματα, επειδή οι άμυνες έχουν γίνει καλύτερες. Εκείνη την εποχή δεν ήταν στο επίπεδο που είναι σήμερα». Κλείνοντας, είπε: «Γνώρισα εδώ τη σύζυγο μου μετά από τρεις μήνες και έκανα την οικογένεια μου. Αυτό που μου έδωσε την ώθηση να γίνω πιο επαγγελματίας και να κοιτάω μόνο το ποδόσφαιρο. Η Ομόνοια είναι στη καρδιά μου. Ήμουν παίκτης εδώ, ενώ βρισκόμουν και σε άλλα πόστα. Η Ομόνοια έχει τους περισσότερους οπαδούς στη Κύπρο, ενώ δεν έχει κερδίσει τόσους τίτλους τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 40% των κατοίκων είναι Ομόνοια»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ