aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΠροβάδισμα η ομάδα του Μαραντόνα, παλικάρι ο Ατρόμητος

Προβάδισμα η ομάδα του Μαραντόνα, παλικάρι ο Ατρόμητος

Στο Ντινάμο Μπρεστ – Ατρόμητος που ενδιαφέρει τον Απόλλωνα, αφού η ομάδα που θα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα είναι η επόμενη αντίπαλος των κυανόλευκων εάν προκριθούν από τη Ζελέζνιτσαρ, η ομάδα του Μαραντόνα επικράτησε με 4-3 και έχει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ντιναμό Μπρεστ έβαλε δύσκολα στον Ατρόμητο, καθώς προηγήθηκε με 4-0 στο 70΄, αλλά η ομάδα του Περιστερίου έκανε εντυπωσιακή επιστροφή. Το συγκρότημα της Λευκορωσίας, που έχει πρόεδρο τον Ντιέγκο Μαραντόνα, επικράτησε τελικά με 4-3 (5΄ Φιλίποβιτς, 13΄, 61΄, 70΄ Σαβίτσκι – 74΄ Μανούσος, 80΄ αυτ. Βερετίλο, 88΄ Κουλούρης) στο στάδιο «Μπρίτσκι», στον πολύ… χορταστικό πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά η ομάδα του Κάναντι κρατά πια την τύχη στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό προηγούνταν 2-0. Στο 5΄ ο Φιλίποβιτς κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νόγιοκ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12΄ ο Ισπανός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μάντσον κι ένα λεπτό αργότερα ο Σαβίτσκι διπλασίασε από τα 11 βήματα εκτελώντας… α λα Πανένκα. Οι Λευκορώσοι κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν κι άλλες καλές στιγμές αλλά δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που η ομάδα του Κάναντι έδειχνε σαστισμένη, εκτός κλίματος αγώνα και ανήμπορη να αντιδράσει.

Η Ντιναμό είχε πάρει λοιπόν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο οι παίκτες του Κάβαλτσουκ φρόντισαν να διευρύνουν. Στο 61ο λεπτό ο Νόγιοκ πλευροκόπησε την άμυνα από δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα και ο Σαβίτσκι, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, «έγραψε» το 3-0. Χαρακτηριστικό της επιθετικής ανυπαρξίας (εκτός της αμυντικής) του Ατρόμητου είναι το γεγονός ότι η πρώτη απόκρουση του Παβλιουτσένκο σημειώθηκε στο 66ο λεπτό (!), σε μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.

Ο άσος της Μπρεστ δεν είχε πει, όμως, την τελευταία λέξη του. Στο 70΄ με αριστερό σουτ ολοκλήρωσε την εξαιρετική παρουσία του υπογράφοντας ένα μεγαλοπρεπές χατ τρικ, αλλά το παιχνίδι ξεκινούσε μόλις τότε! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος των γηπεδούχων για να μειώσει, ενώ στο 80΄ και στη σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά ο Μούγιακιτς πίεσε στο όριο του φάουλ τον Βερετίλο και τον ανάγκασε σε αυτογκόλ. Στο 88΄ ο Κουλούρης με εν κινήσει σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Παβλιουτσένκο για το τελικό 3-4, με τον Ατρόμητος να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντσεθ Μαρτίνεθ (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οσουτσουκούο, Κομπλένκο, Φαμέγε – Κουλούρης

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ (Σιαρχέι Κάβαλτσουκ): Παβλιουτσένκο, Κίκι, Φιλίποβιτς (46΄ Νέκατσικ), Βερετίλο, Νόγιοκ, Γιούζεπτσουκ (76΄ Βίτους), Οσουτσουκούο (62΄ Ζαλέσκι), Κάργας, Σαβίτσκι, Κομπλένκο, Φαμέγε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μανούσος (75΄ Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (46΄ Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46΄ Ενσικουλού), Κουλούρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ