aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠροτεραιότητα τα μεγάλα ατού

Προτεραιότητα τα μεγάλα ατού

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο άμεσος στόχος του Πέδρο Εμανουέλ, μετά από ένα μήνα σκληρής δουλειάς, είναι να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του. Ο Απόλλων, με βάση τους ποδοσφαιριστές που διατηρήθηκαν στο ρόστερ, καθώς και με όσους απέκτησε στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, όπως πιστεύουν οι άνθρωποί του, έχει πολλές πιθανότητες να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να φτάσει στο κάτι παραπάνω, που είναι: Πρώτο, η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεύτερο, η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές, ειδικότερα οι παλιοί, έχουν αντιληφθεί πως θα πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες του προπονητή τους για να διεκδικήσουν ό,τι δεν κατάφεραν να πάρουν την τελευταία τριετία και να διακριθούν στην Ευρώπη. Η διοίκηση της εταιρείας, από το περασμένο καλοκαίρι, έδωσε το εν λευκώ στον Πέδρο Εμανουέλ, ο οποίος έβαλε για τα καλά τη σφραγίδα του στην ομάδα.

Ο Πορτογάλος προπονητής συνάντησε δυσκολίες στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος, αλλά βρήκε τον τρόπο στο τέλος να κλείσει η ομάδα του τη σεζόν με τίτλο. Αξιοποίησε όλα τα θετικά, απέβαλε τα αρνητικά και ο Απόλλων είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στη νέα σεζόν.

Οι εμφανίσεις του Απόλλωνα στα φιλικά παιχνίδια στην Ουγγαρία, ανέδειξαν μερικά από τα στοιχεία που θα καταθέσει στη νέα σεζόν. Δεν είναι μόνο η τακτική που θέλει να εφαρμόσει ο τεχνικός του Απόλλωνα, που όπως φαίνεται αποδίδει. Είναι και τα «πολυεργαλεία» που διαθέτει η ομάδα, τα οποία μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που θα αναλάβουν.

Ο Πορτογάλος προπονητής επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σύνολο με καλό ανασταλτικό μηχανισμό, αλλά και ευέλικτο στους επιθετικούς σχηματισμούς. Και στις τρεις γραμμές υπάρχουν ηγετικές φυσιογνωμίες, οι οποίες μπορούν να σπρώξουν την ομάδα σε σπουδαίες εμφανίσεις.

Βέβαια, το λογικό, αυτό που έχει σημασία επί του παρόντος, είναι ο Απόλλων να περάσει τον αντίπαλο που θα βρει στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί εστιάζουν την προσοχή τους οι κυανόλευκοι, θέλοντας να είναι πανέτοιμοι στις 28 Ιουλίου και 5 Αυγούστου.

Ενδεχόμενη πρόκριση θα ανεβάσει την ψυχολογία όλων ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους με καλύτερες προοπτικές. Ο δρόμος στο πρωτάθλημα θα είναι μακρύς και οι υποχρεώσεις πιθανό να φέρουν καταπόνηση, την οποία όλοι οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία θα χρειαστεί να παρουσιαστούν έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ