aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Προσοχή γιατί… δαγκώνει»

«Προσοχή γιατί… δαγκώνει»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι αγώνες της πρεμιέρας πάντοτε κρύβουν παγίδες. Εάν δεν είσαι προσεχτικός και πρωτίστως σε περίπτωση που δεν επιβεβαιώσεις εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών την αγωνιστική υπεροχή σου (προσμετρώντας μια σειρά παραγόντων που σε θέτουν ως φαβορί), τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να την πατήσεις.

Ιδιαιτέρως όταν αγωνίζεσαι μακριά από τη δική σου έδρα. Και στον Απόλλωνα γνωρίζουν πολύ καλά πως το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα βάζει δύσκολους γρίφους, γι’ αυτό και ο Πέδρο Εμανουέλ δουλεύει εντατικά στις προπονήσεις προκειμένου να εκμηδενίσει τον κίνδυνο στραβοπατήματος και η ομάδα του έτσι να μπει με τον ιδανικότερο τρόπο στο νέο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν στέλνουν μονάχα προειδοποιητικά μηνύματα στους κυανόλευκους μέσω των φιλικών αγώνων που έδωσαν, αλλά και της στελέχωσης του ρόστερ. Πιο έντονα είναι τα μηνύματα που έρχονται διαβάζοντας κανείς την προϊστορία των τελευταίων δέκα χρόνων.

Και τι γράφει στο περιεχόμενο; Πως οι περσινοί κυπελλούχοι σε συνολικά δέκα αναμετρήσεις στο στάδιο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα κέρδισαν μονάχα τις μισές, ηττήθηκαν τρεις φορές και κόλλησαν στην ισοπαλία σε δύο ματς. Άρα, από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς, πίστωσαν στο ταμείο τους 17.

Το καμπανάκι ηχεί ακόμη έντονα, αν βάλουμε στη ζυγαριά και το ακόλουθο. Ποιο; Κατά τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους, δηλαδή τα πιο πρόσφατα παιχνίδια, δύο φορές δέχθηκαν οι κυανόλευκοι τη «σφαλιάρα» στην πρώτη φάση του μαραθωνίου από την ομάδα της Αμμοχώστου. Πέρσι έχασαν με 0-2 και πριν από δύο χρόνια με 0-4, ένα σκορ που είχε προκαλέσει… σεισμικές δονήσεις. Η ένδειξη «προσοχή γιατί… δαγκώνει», λοιπόν, αναβοσβήνει.

Όσον αφορά στην προϊστορία των τελευταίων δέκα σεζόν, αξίζει να αναφερθεί και ο συντελεστής τερμάτων. Οι αριθμοί σχεδόν… ισορροπούν. Δηλαδή, ο Απόλλων έστειλε την μπάλα στο πλεκτό της Νέας Σαλαμίνας 12 φορές στις αναμετρήσεις μέσα στο «άντρο» της και η αντίπαλος μία φορά λιγότερη (11).

Όλα αυτά, ασφαλώς, έχουν τη δική τους σημασία και διανθίζουν την επικείμενη έξοδο της ομάδας του Πέδρο Εμανουέλ στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος. Η στατιστική πλευρά και όλα όσα απορρέουν από αυτή δεν θα παίξουν ποδόσφαιρο το βράδυ του Σαββάτου.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Λάρνακας και εκεί προσδοκεί ο Πορτογάλος προπονητής πως οι παίκτες του θα φτάσουν στο ύψος εκείνης της εμφάνισης που θα τους επιτρέψει να έχουν μια πετυχημένη πρεμιέρα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ

2015-16 2-0, 0-3

2014-15 4-0

2013-14 0-3

2012-13 2-0

2011-12 1-2, 2-2

2010-11 –

2009-10 0-1

2008-09 –

2007-08 0-0

2006-07 0-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ