aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠράσινο το πρώτο, με πεντάρα και 14.000 κόσμο

Πράσινο το πρώτο, με πεντάρα και 14.000 κόσμο [pic]

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Χθες η ιστοσελίδα μας παρουσίασε το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» τη μέρα διεξαγωγής του πρώτου τελικού κυπέλλου ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1965 και στις 6 Ιουλίου (στις 5 ήταν Δευτέρα και δεν κυκλοφόρησε ο  «Φιλελεύθερος») το ρεπορτάζ είχε τίτλο: «Η Ομόνοια πρωταθλήτρια κυπέλλου Κύπρου».

Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στους διαιτητές, οι οποίοι ήρθαν από το Λίβανο για να σφυρίξουν το ματς: «Επιβλητική η προσφορά των Λιβανέζων διαιτητών». Η Ομόνοια πανηγύρισε την πρώτη κατάκτηση στην ιστορία της, κερδίζοντας τον αντίπαλο της με 5-1.

Ο Κούκος στο 5’ άνοιξε το σκορ για να πετύχει τρία γκολ ο Χριστοφόρου (43’, 82΄, 89′) και ένα οι Μελής (76’). Ο Πανίκος Κρυστάλλης είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 για τον Απόλλωνα στο 52’.

Μάλιστα, ο Κόκος Χριστοφόρου είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Κυπέλλου Κύπρου που σκόραρε χατ τρικ σε τελικό.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Αντωνής, Κώστας, Έσσο, Δρόσος, Αντωνάκης, Μελής, Κ. Χριστοφόρου, Κούκος

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ευαγόρας, Πετρίδης, Γεωργίου, Καβάζης, Πολυβίου, Κωνσταντίνου, Γιολίτης, Κρυστάλλης, Δημητράκης, Κ. Βασιλειάδης, Κ. Βασιλειάδης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ