aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠίττας «Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό»

Πίττας «Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό»

Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας 2022/23 ο Ιωάννης Πίττας, έχει καταφέρει ένα ιστορικό επίτευγμα. Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα είναι ο πρώτος Κύπριος που λαμβάνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ από το μακρινό 2003.

Πριν από είκοσι χρόνια ο είχε λάβει το συγκεκριμένο βραβείο ο Μάριος Νεοφύτου. Ο Ιωάννης Πίττας μαζί με τον  Ζάιρο (Πάφος) σημείωσαν από 18 γκολ αυτή τη σεζόν και τερμάτισαν μαζί στην κορυφή του σχετικού πίνακα των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο κύπριος διεθνής παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον ΠΑ.Σ.Π. δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος, πολύ χαρούμενος για αυτό το επίτευγμα. Μια μικρή ανταμοιβή για τις θυσίες και τις ώρες δουλειάς που έχω αφιερώσει. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την κοπέλα μου, τους φίλους μου, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και όλο το επιτελείο, το προσωπικό, τους φιλάθλους και την μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Νικολάου που με στηρίζει από μικρό παιδί.»

Είχες πει στην αρχή της σεζόν ότι στόχος σου ήταν τα 20 γκολ. Περίμενες ότι θα ήσουν και ο πρώτος σκόρερ; «Δεν μπορούσα να το γνωρίζω από την αρχή ότι θα ήμουν ο πρώτος σκόρερ όμως είναι κάτι που το ήθελα πολύ. Βάζω ψηλούς στόχους συνεχώς. Με σκληρή δουλειά τα κατάφερα.»

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος; «Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό και να πετύχω ακόμη περισσότερο στην καριέρα μου.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ