aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠήραν ανάσες για την ανάκαμψη

Πήραν ανάσες για την ανάκαμψη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ούτε που περνάει από το μυαλό του Πέδρο Εμανουέλ, ότι η ομάδα του θα έχει δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την ομάδα του να μην κερδίζει τον Άρη και να αφήνει πίσω δύο πολύτιμους βαθμούς, αλλά μεθαύριο με αντίπαλο την ΑΕΖ, κανένας στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν σκέφτεται την πιθανότητα να χάσουν βαθμούς.

Οι ποδοσφαιριστές πήραν ανάσες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και τουλάχιστον αυτοί που άρχισαν βασικοί στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, δεν αγωνίστηκαν άλλο ενενηντάλεπτο. Μόνο ο Χάμπος Κυριάκου αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι (ήταν βασικός με την Εθνική απέναντι στο Βέλγιο), όμως οι ενδείξεις δεν φαίνεται να φέρουν τον νεαρό διεθνή να είναι βασικός την Κυριακή στο Παφιακό.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει μπροστά του άλλες δύο προπονήσεις, σήμερα και αύριο, για να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, κατά πόσο θα έχει απόλυτα έτοιμο στη διάθεση του τον Μάγκλιτσα. Παράλληλα, το ερώτημα που πλανάται είναι κατά πόσο ο Πέδρο Εμανουέλ, θα χρησιμοποιήσει έναν μόνο επιθετικό, τον Γκιέ Γκιέ ή μαζί με τον Ιβοριανό στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ένας από τους Μάγκλιτσα ή Πίεχ.

Επίσης, ο Πορτογάλος, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει έτοιμο για τα άκρα, εκτός από τον Παπουλή και τον Πέδρο και τον Σαρδινέρο. Ο Ισπανός είναι έτοιμος και περιμένει πώς και πώς για να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στη ενδεκάδα του Απόλλωνα. Μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να είναι στο βασικό σχήμα.

Ο Εμανουέλ έχει συζητήσει με τους παίκτες του, τους λόγους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Άρη, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν, πως αν δεν θέλουν να έχουν άλλες απώλειες, δεν θα πρέπει να αφήνουν τον χρόνο να κυλά, με τον αντίπαλο να εκμεταλλεύεται τα «κενά» της δραστηριότητάς τους.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο αντίπαλος θα πρέπει να νιώθει την πίεση και οι παίκτες του Απόλλωνα να μη χαλαρώνουν. Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν και την Κυριακή. Να μπουν με πάθος στο παιχνίδι και να δείξουν από την αρχή τις διαθέσεις τους.

Από μόνη της η ποιότητα δεν είναι αρκετή, γι’ αυτό με αντίπαλο την ΑΕΖ θα χρειαστεί και η δύναμη και η φαντασία και σίγουρα η συμμετοχή όλων στο να έλθει ένα γρήγορο γκολ. Οι τελικές αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Εμανουέλ μεθαύριο θα παρθούν μετά και την αυριανή προπόνηση, αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι επιλογές, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στα δύο ματς με αντιπάλους τη Νέα Σαλαμίνα και τον Άρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ