aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠιο αποφασιστικοί και παθιασμένοι στη συνέχεια

Πιο αποφασιστικοί και παθιασμένοι στη συνέχεια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στη δεύτερή του νίκη ο Απόλλων, απέναντι στον Άρη. Θα πει κάποιος πως ένα πρωτάθλημα έχει και τις ανατροπές του και πως θα χαθούν βαθμοί.

Προχθές, οι κυανόλευκοι, εκτός από μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, δεν κινδύνεψαν σοβαρά. Στο υπόλοιπο διάστημα, μέχρι και τη λήξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμανουέλ έκαναν ό,τι ήταν δυνατό όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους χάριζε τους τρεις βαθμούς.

Από τη μια η αστοχία κι από την άλλη η εξαιρετική απόδοση του τερματοφύλακα του Άρη, κράτησαν το παιχνίδι στο 0-0. Ο τρόπος παιχνιδιού του Απόλλωνα βόλεψε τους αντίπαλους αμυντικούς, όμως, για να μην έλθει το γκολ δεν οφείλεται μόνο στον τερματοφύλακα του Άρη, Γκότφριντ Γκολζ.

Εκτός από τις φάσεις μέσα από την περιοχή, δεν απελευθερώθηκε κανένας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα για να επιχειρήσει κάποιο σουτ έξω από το ημικύκλιο. Οι κυανόλευκοι δεν έκαναν σουτ και προσπαθούσαν να μεταφέρουν την μπάλα στη μικρή περιοχή για να φτάσουν στο γκολ. Εκεί, τους περίμεναν οι αμυντικοί και ο Γκολζ.

Ένα γρήγορο ίσως να βοηθούσε τον Απόλλωνα, αλλά δεν το σημείωσε και όσο κυλούσε ο χρόνος οι παίκτες του Άρη έφερναν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Βέβαια, τέτοιους αντιπάλους, με κλειστές άμυνες θα βρουν μπροστά τους και σε άλλα παιχνίδια οι κυπελλούχοι. Παρόμοιες επεμβάσεις, όπως αυτές του Γκολζ, επίσης είναι πιθανό να ξαναδούν.

Γι’ αυτό και οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμανουέλ θα δουλέψουν για να παρουσιάζονται πιο αποφασιστικοί και παθιασμένοι από το πρώτο λεπτό. Κάτι παρόμοιο γινόταν και πέρσι, όταν σπαταλούσαν τον χρόνο σε αργόστροφο παιχνίδι και μετά έτρεχαν για να σκοράρουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ