Πετράκης: «Θεώρησα πως αυτό έπρεπε να κάνω. Αν δεν πίστευα στο πρωτάθλημα…»

Παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Πετράκης η διοίκηση του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι με τον Ελλαδίτη τεχνικό στο τιμόνι της ομάδας θα επιδιώξουν να στεφθούν πρωταθλητές στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, στόχος ο οποίος είναι αδιαπραγμάτευτος στο Κολόσσι. Ο Νίκος Κίρζης σχολίασε την αποδέσμευση του Σωφρόνη Αυγουστή, στην επιλογή του 61χρονου τεχνικού αλλά και στα όσα προηγήθηκαν με τον Χριστόφορο Τορναρίτη.

Αναλυτικά:

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κίρζης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωφρόνη Αυγουστή που έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα. Λίγοι έχουν δώσει αυτά που έδωσε αυτός στον Απόλλωνα. Σήμερα αρχίζει μία καινούργια μέρα με τον Γιάννη Πετράκη. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο διακατέχει η σοβαρότητα. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί συμφωνήσαμε πως τα κύρια συστατικά για να πετύχουμε τον στόχο μας, το πρωτάθλημα, είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί».

Το αρχικό σχόλιο του Πετράκη: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Κύπρο και για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Την δεδομένη χρονική στιγμή θεώρησα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Με μεγάλο σεβασμό και στις δύο πλευρές. Θεωρώ πως βοηθήσαμε την ομάδα στα μέγιστα. Εγώ όσα χρόνια κάνω προπονητική δεν έκοψα την ευκαιρία από κάποιον να πάει παραπάνω. Είμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου χαρούμενοι. Ήρθαμε σε ομάδα που έχει άλλο επίπεδο. Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους μας».

Για το πώς νιώθει για τη νέα του ομάδα: «Στη ζωή μου, όπου και να βρίσκομαι, όποιος και να είναι ο στόχος, όλα γίνονται όταν κερδίζεις στόχους κάθε μέρα. Να γίνουμε ομάδα με σκληρή δουλειά, να βελτιωνόμαστε και να είναι ορατό κάθε Κυριακή. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό επακόλουθο. Να είμαστε συνεπείς στην καθημερινότητα. Όλα τα άλλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Απόλλωνας θέλει να πάρει το πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε την διαφορά. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για το γεγονός πως δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό: «Στο παρελθόν ήμουν σε 6 ομάδες που είχαν στόχο το πρωτάθλημα. Σε ομάδες Α’ Κατηγορίας δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Είναι τώρα η ευκαιρία για να το κάνουμε στο πιο ψηλό επίπεδο».

Για το αν είναι φαβορί για το πρωτάθλημα: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουνα εδώ. Δεν υπάρχει χρόνος και μέτρο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Δεν θέλω να λέω πολλά, να βλέπουμε πράξεις».

Για την ένταση που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και κάνω. τήρησα το πρωτόκολλο. Σέβομαι την άλλη πλευρά, προκλήθηκε ναι αναστάτωση, αλλά δεν θέλαμε να γίνει».

Για την ανάρτηση του Τορναρίτη ο οποίος κάνει λόγο για οικονομικές κι άλλες εκκρεμότητες: «Κανένα σχόλιο».

Για το αν εντόπισε αδυναμίες: «Είναι νωρίς ακόμα. Χρειάζεται υπομονή. Έχω υπομονή, κάθε πράγμα στην ώρα του».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Θεωρώ πως είναι πολύ καλή ομάδα».

Για το αν είχε και στο παρελθόν προτάσεις από κυπριακές ομάδες: «Είχα φέτος πρώτα από τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά προτίμησε άλλο προπονητή. Μετά προέκυψε ο Ολυμπιακός».

Οι απαντήσεις του Νίκου Κίρζη:

Για την αποδέσμευση του Αυγουστή: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν εξελισσόμασταν. Υπήρχε διάσταση απόψεων πάνω σε σοβαρά θέματα. Σε μια οικογένεια, όταν διαφωνούν οι δύο γονείς, την πληρώνουν τα παιδιά. Τα παιδιά, είναι η ομάδα. Είπαμε πως είναι το καλύτερο να χωρίσουμε, ώστε να μην επηρεαστεί η ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ, ήταν θέματα ποδοσφαιρικά».

Για τις κατηγορίες Τορναρίτη: «Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Να μπω σε αυτό τον διάλογο. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου. Πρέπει να πω, γιατί είμαι υπόλογος στον κόσμο του Απόλλωνα, πως όπως ενεργεί η διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έτσι ενεργήσαμε και τώρα. Με τον σωστό και νόμιμο τρόπο. Όταν καταλήξαμε πως ο Πετράκης είναι ο κατάλληλος, πήρα τηλέφωνο τον Σεραφείμ και τον ενημέρωσα πως μας ενδιαφέρει, πως είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Ο όρος υπήρχε στο συμβόλαιο. Από’ κει και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω τι ακολούθησε. Κάποιοι παράγοντες ή ομάδες, δεν αντιλαμβάνονται όταν υπογράφουν, ότι δεν είναι αλα καρτ και δεν αποφασίζουν όταν τους βολεύει ή όχι. Δεν φταίει ο Απόλλωνας ούτε εγώ, αν η συμφωνία με τον Πετράκη, επέτρεπε στον Απόλλωνα να ενεργήσει με την νόμιμη οδό. Μόλις άρχισε η συνάντηση των προέδρων, άρχισε η αντιπαράθεση και εγώ αποχώρησα αμέσως».

Και πρόσθεσε: «Όταν πήραμε την απόφαση για αποδέσμευση με τον Σωφρόνη, τότε καταλήξαμε ότι ο άνθρωπος που θα ήταν ο καταλληλότερος είναι ο Πετράκης. Έτυχε να είναι στον Ολυμπιακό. Έτυχε το ίδιο με τον Μάγκλιτσα και μείναμε χωρίς τον κύριο μας παίκτη, λίγο πριν τα πλέι οφ. Στην Κίνα δεν έβρισκαν άλλο επιθετικό και βρήκαν τον Μάγκλιτσα; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για τον Ντένιτς: «Θα εξασκήσουμε το όψιον. Ο νέος προπονητής χθες ήρθε, ακόμα δεν κάναμε αυτή την συζήτηση. Η πρόθεση μας είναι αυτή. Ο άρχοντας όμως είναι ο Πετράκης».

Για τις αποζημιώσεις σε ΑΕΚ και ΑΕΛ: «Πρώτα έγινε μια συμφωνία, γραπτώς. Οι έξι ομάδες συμφώνησαν να μην υπάρχει αύξηση ομάδων από 12 σε 14. Δεύτερο, να μην πειράξει μια ομάδα ποδοσφαιριστή της άλλης. Μετά, ήρθε η ΑΕΛ και η ΑΕΚ, όταν ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, και ζήτησαν χρήματα. Η Ανόρθωση ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια ήταν θετικοί. Εγώ τους είπα ότι θα το σκεφτώ γιατί εσείς δεν σεβαστήκατε τους άλλους όρους της συμφωνίας. Ότι δηλαδή θα καταψηφίσουμε την αύξηση ομάδων, και στο τέλος δεν το τήρησαν. Ήμουν ξεκάθαρος, σαν Απόλλωνας δεν είμαι θετικός αφού δεν τηρήθηκαν άλλα πράγματα μεταξύ των Big6».

Για τον Σάλαϊ: «Καμία ενημέρωση. Ότι διαβάζετε εσείς, το διαβάζουμε και εμείς».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ