aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠερίπτωση σαν αυτή του Άρσοφ, του Φέργκιουσον, του Φάντροκ

Περίπτωση σαν αυτή του Άρσοφ, του Φέργκιουσον, του Φάντροκ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν έχει σημασία ποιοι θα αγωνιστούν με τον Εθνικό Άχνας το ερχόμενο Σάββατο στο Δασάκι (20:00). Αυτό που θα μετρήσει στον Απόλλωνα, είναι το πως θα φτάσουν στη νίκη οι ποδοσφαιριστές του για να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες και να ανάψει για καλά η σπίθα της πίστης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην το κατάλαβαν οι πιο πολλοί, όμως ο Απόλλωνας κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Δοκίμασαν και χωρίς αυτόν και είδαν πως δεν τους βγήκε η αλλαγή. Δεν είναι ο κορυφαίος στον κόσμο ο Κύπριος προπονητής, όμως στον Απόλλωνα ταίριαξαν τα χνώτα των δύο πλευρών και αυτό λέει πολλά. «Με τον Σωφρόνη η ομάδα μας έχει έμπνευση…», ανέφερε πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπου Φανούριος Κωνσταντίνου και δεν έχει άδικο. Είναι κάτι παρόμοιο με τον Φέργκιουσον στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, τον Άρσοφ στην κραταιά παλιά Ομόνοια, τον Φάντροκ στην ΑΕΚ, ή τον Πετρόπουλο στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ο Αυγουστή ξέρει τον δρόμο, όπως γνωρίζει και ποια ταχύτητα θα πρέπει να αναπτύξει η ομάδα του. Γνωρίζει καλύτερα και τους ποδοσφαιριστές, κάτι που λέει πολλά. Ο Απόλλων έχει ποιότητα, αλλά βγάζει και τσαμπουκά. Έχει πάθος, τρέχει, πιέζει παντού και στη καλή του μέρα πνίγει τον αντίπαλο του. Όσον αφορά εκείνα τα δύο παιχνίδια με την Αϊντχόφεν, αυτά καλύτερα άστε τα… Στον Απόλλωνα τα έχουν αφήσει προ πολλού πίσω και σκέφτονται μόνο το πρωτάθλημα. Οι δύο ήττες από τους Ολλανδούς, μάλλον καλό έκαναν, παρά κακό… Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα, υπό τις εντολές του Σωφρόνη Αυγουστή έχει πολλές προοπτικές.

Οι κυανόλευκοι οργανώνονται πλέον μόνο για τις μονομαχίες στο πρωτάθλημα. Επικεντρώνουν την προσοχή τους στο ματς που ακολουθεί με τον Εθνικό και μετά θα αρχίσουν να ετοιμάζονται για τον αγώνα με την ΑΕΛ και μετά με τον ΑΠΟΕΛ. «Κάθε παιχνίδι στην ώρα του», λέει και ο ίδιος ο Κύπριος προπονητής στους παίκτες του.

Στον Απόλλωνα θα διαβάζουν ένα προς ένα τα παιχνίδια και έχοντας την άνεση του χρόνου, θα τα δίνουν όλα για να εξασφαλίζουν τους βαθμούς που θα τους εκτοξεύσουν στην κορυφή. Προς το παρόν, η μελέτη αφορά μόνο το μεθαυριανό παιχνίδι με τον Εθνικό, στο οποίο η πυξίδα δείχνει μόνο διπλό στο Δασάκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ