aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠάει στο Λίβερπουλ μετά από 25 χρόνια!

Πάει στο Λίβερπουλ μετά από 25 χρόνια!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Και τώρα η Έβερτον. Μετά από ένα 48ωρο περισυλλογής στον Απόλλωνα, αφήνουν πίσω το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ, ξεχνούν προσωρινά πως έχουν παιχνίδι πρωταθλήματος την Κυριακή με τη Νέα Σαλαμίνα και ασχολούνται μόνο με την αποστολή τους στο Λίβερπουλ και την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Οι κυανόλευκοι έχουν ως πρώτιστο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι απώλειες που είχαν μέχρι τώρα δεν τους αλλάζουν τη διάθεσή τους. Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο Απόλλων θα έχει αντίπαλο στη δεύτερη αγωνιστική την Έβερτον. Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έφερε ισοπαλία 1-1 στο ΓΣΠ με τη Λιόν. Μέσα από τον παιχνίδι στο Λίβερπουλ ίσως βγει κάποιο συμπέρασμα, κατά πόσο θα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Θα είναι άθλος αν συμβεί αυτό, γι’ αυτό κι είναι πολύ σημαντικό, πως θα παρουσιαστεί μεθαύριο.

«Θα είναι ιστορική μέρα για μας, έχουμε ένα τεράστιο αντίπαλο απέναντί μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε χθες ο Φανούριος Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, στις 19 Οκτωβρίου, ο Απόλλων θα πάει στην Ιταλία για να αγωνιστεί κόντρα στην Αταλάντα, ενώ ο εντός έδρας με την ομάδα του Μπέργκαμο θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου. Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λιόν στις 23 Νοεμβρίου, ενώ το τελευταίο της σειράς των ομίλων θα είναι με την Έβερτον, στις 7 Δεκεμβρίου στο ΓΣΠ.

Ουσιαστικά οι δύο αγωνιστικές σε αγγλικό και ιταλικό έδαφος θα καταδείξουν κατά πόσο ο Απόλλων θα έχει ελπίδες πρόκρισης. Στην παρούσα φάση οι κυανόλευκοι σκέφτονται το ματς της Πέμπτης κόντρα στους Άγγλους. Θα είναι η δεύτερη φορά, που ο Απόλλων θα επισκεφτεί το Λίβερπουλ. Το 1992, με γκολ του Ευγένιου Πτακ, είχε κατακτήσει το κύπελλο, νικώντας στον τελικό 1-0 την Ομόνοια. Με τον Ντίτελμ Φέρνερ προπονητή και πρόεδρο τον Ντίμη Κίρζη, κληρώθηκε με τη Λίβερπουλ. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου στο «Άνφιλντ», όπου η λεμεσιανή ομάδα έχασε με 6-1, με τον φοβερό Ιαν Ρας να σημειώνει τέσσερα διαδοχικά τέρματα από το 39’ μέχρι το 74’.  Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς είχε κάνει το πρώτο του παιχνίδι στη Ευρώπη, στο οποίο πέτυχε και το γκολ της τιμής, με πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ