aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν ραγίσει το γυαλί…

Όταν ραγίσει το γυαλί…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψει νέο διαζύγιο σωματείου με προπονητή. Αυτό κι αν είναι είδηση! Πέρασαν πέντε αγωνιστικές και ήδη μετράμε από την περασμένη εβδομάδα την απομάκρυνση ενός τεχνικού (σ.σ. Νεαγκόε), ενώ κάποιοι άλλοι είναι υπό αμφισβήτηση. Το ερώτημα είναι ώς πόσο θα αντέξουν, όταν συντηρείται η αμφισβήτηση.

Όταν το γυαλί ραγίσει, δεν ξανακολλάει. Γι’ αυτό και αυτοί που είναι στο στόχαστρο δύσκολα θα αντέξουν. Θα πρέπει να κάνει η ομάδα τους ένα σερί νικών για να αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα. Είναι, όμως, υλοποιήσιμη αυτή η προοπτική; Ο χρόνος θα δείξει, ωστόσο είναι κάτι που φαντάζει δύσκολο.

Ο Τζον Κάρβερ, κάθε εβδομάδα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, αφού η Ομόνοια δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο κι ας πήρε τη νίκη με Εθνικό και Καρμιώτισσα. Οι υποσχέσεις του για βελτίωση, τουλάχιστον για την ώρα μένουν ανεκπλήρωτες. Ο κόσμος, αλλά και μέλη της διοίκησης έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, με αποκορύφωμα τις αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών στο ματς με την Καρμιώτισσα. Η διοίκηση για άλλη μια φορά τον πίστωσε.

Όμως, μέχρι πότε θα ισχύει αυτό εάν η Ομόνοια συνεχίσει να απογοητεύει με τις εμφανίσεις της; Και τα παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας ακόμη δεν άρχισαν. Το πολύ μέχρι πιο κάτω. Την επόμενη εβδομάδα, άντε τη μεθεπόμενη. Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η συνεργασία φαντάζει δύσκολο να έχει μέλλον, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να τη διατηρήσουν.

Στον Απόλλωνα, ο Φανούριος Κωνσταντίνου δήλωσε χθες: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή». Ο Εμανουέλ έφυγε ηττημένος σε δύο ντέρμπι, αν αυτό γίνει και σε τρίτο, υπάρχει κανείς που δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η τύχη του; Ο Απόλλων παίζει με την Ομόνοια την Κυριακή και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Ήδη, είναι πίσω από την κορυφή 8 βαθμούς και στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αν αυτή η διαφορά αυξηθεί ακόμη περισσότερο μόλις την 6η αγωνιστική, δύσκολα θα επιβιώσει (και) ο Πορτογάλος. Και ο Πούτσε στην Ανόρθωση είναι υπό αμφισβήτηση και ενώπιόν του έχει δύο ντέρμπι, με ΑΕΛ και Ομόνοια. Θα αντέξει;

Γίνεται αντιληπτό ότι έπονται αποχωρήσεις κι άλλων προπονητών. Από τη μια δεν υπάρχει υπομονή από τις διοικήσεις και τον κόσμο, ιδιαίτερα όταν είσαι μεγάλη ομάδα και έχει υψηλούς στόχους και από την άλλη δεν βοηθάνε οι ίδιοι οι προπονητές τον εαυτό τους. Αυτοί είμαστε. Αγγλία δεν θα γίνουμε ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ