aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν φόρτσαρε ο Απόλλωνας, σε 14’ «πάτησε» τη Νέα Σαλαμίνα! (vid & pics)

Όταν φόρτσαρε ο Απόλλωνας, σε 14’ «πάτησε» τη Νέα Σαλαμίνα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Από την αρχή έδειξε τα δόντια του απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα ο Απόλλωνας στο Τσίρειο, σε αγώνα για την 11η αγωνιστική και ένα φορτσάρισμα 14 λεπτών στο πρώτο μέρος όπου πέτυχαν τρία γκολ, ήταν αρκετό για να «καθαρίσουν» οι κυανόλευκοι και να πετύχουν την νίκη με το ευρύ 4-1 (31′ Σελάγια, 40′, 45′ Γκακπέ, 90′ + 3 Περέιρα / 67′ πεν. Κίνγκσλεϊ).

Μία επιτυχία που ήλθε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο ανέμεναν οι περισσότεροι και που ανεβάζει τον Απόλλωνα στην 5η θέση με 17 βαθμούς όσους έχει (προς το παρόν) και ο ΑΠΟΕΛ με τρία ματς λιγότερα για τους γαλαζοκίτρινους. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στους 14 και στην 7η θέση, με έναν πόντο πίσω από την 6η ΑΕΚ.

Καλή ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα από τη μία μεριά να προσπαθεί να βγει στην επίθεση και να απειλεί με κάποια σουτ άστοχα και από την άλλη τη Νέα Σαλαμίνα να κλείνει σωστά τους χώρους και να προσπαθεί να βγει μπροστά με ξαφνικές αντεπιθέσεις από τα πλάγια, με κύριο εκφραστή τον Ελουντού.

Όλα αυτά μέχρι το πρώτο 20λεπτο, αφού από αυτό το σημείο και έπειτα, οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να αποκτήσουν το προβάδισμα και μετά από κάποιες καλές φάσεις με αποκορύφωμα ένα δοκάρι με τον Γιούστε, άνοιξαν το σκορ στο 31’ με κεφαλιά του Σελάγια. Η ομάδα του Σωφρόνη δεν έμεινε εδώ, αφού μέσα στο διάστημα που απέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, φρόντισε να «καθαρίσει» τη νίκη με 3-0, αφού ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα του Γκακπέ. Στο 40’ έκανε το βολέ εκτός περιοχής, ο Κίσσας δεν υπολόγισε σωστά αφού δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίκτυα κι έτσι έγινε το 2-0, ενώ το 3-0 διαμορφώθηκε με άπιαστο σουτ του ίδιου παίκτη στο 45’, μετά από έξυπνη ασίστ του Περέιρα.

Εντελώς αλλιώτικη ήταν η εικόνα στην επανάληψη. Οι δύο προπονητές έμοιαζε να είχαν συμβιβαστεί στο αποτέλεσμα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε τις αλλαγές του για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, όπως και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης που έδωσε χρόνο σε κάποιους οι οποίοι δεν έπαιξαν αρκετά τον τελευταίο καιρό. Ο Απόλλωνας κυνήγησε όποτε του δόθηκε η ευκαιρία ένα τέταρτο γκολ και το πέτυχε στο 93’ με σουτ του Περέιρα εκτός περιοχής, ενώ οι ερυθρόλευκοι το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν στο σκορ (3-1) στο 67’, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κίνγκσλεϊ. Παράβαση που κέρδισε ο Ελουντού σε ανατροπή του από τον Σελίμοβιτς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Σάλαϊ, Γιούστε (46′ Σελίμοβιτς), Πίττας, Γκακπέ (76′ Σαρδινέρο), Σατσέτι (63′ Μάρκοβιτς), Κυριάκου, Παπουλής, Περέιρα, Σελάγια.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Σαν Ρομάν, Χριστοφόρου, Λαμπό, Τσαμπούρης (46′ Φουστάρ), Κορέια, Ελουντού, Noυρ (46′ Ρέινολντς), Κωστή, Σίμπσον (76′ Τισντέλ), Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 31′ Σελάγια, 40′, 45′ Γκακπέ, 90′ + 3 Περέιρα / 67′ πεν. Κίνγκσλεϊ.

Κίτρινες: 29′ Σάλαϊ / 29′ Noυρ, 82′ Ρέινολντς.

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ