aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια: Ο Λούφτνερ «έγινε» Γιούστε!

Ομόνοια: Ο Λούφτνερ «έγινε» Γιούστε!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε μια γνώριμη λύση για το κέντρο της άμυνας προχώρησε η Ομόνοια. Οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν χθες βράδυ τη σύναψη συνεργασίας με τον Έκτορ Γιούστε, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα. «Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού Έκτορ Γιούστε, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Απόλλωνα», ήταν η λιτή ανακοίνωση από τον σύλλογο της Λευκωσίας.

Ο Γιούστε, λοιπόν, αποτελεί την πρώτη μετεγγραφική κίνηση των πρασίνων, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Έκαναν αρχή από την άμυνα, το δυνατό «όπλο» τους, προσθέτοντας εμπειρία. Ο Γιούστε, στα 33 του χρόνια (12.1.1988), μετά από μια τετραετία στον Απόλλωνα (91 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 10 γκολ), γνωρίζει από πρωταθλητισμό αλλά και πού έρχεται. Τα πιο πάνω μέτρησαν για την επιλογή του από την Ομάδα Προγραμματισμού.

Η σύναψη συνεργασίας με τον πολύπειρο Ισπανό, που πριν τον Απόλλωνα φόρεσε τη φανέλα των Μαγιόρκα, Χέρκουλες, Σανταντέρ, Καντίθ, Γρανάδα, Σαλαμάνκα, Λας Πάλας και Καρταγένα, βάζει τέλος στα σενάρια παραμονής του Λούφτνερ. Φάνηκε εξ αρχής ότι ήταν δύσκολο για την Ομόνοια να κρατήσει τον Τσέχο στόπερ αφού η Κοπεγχάγη για να τον παραχωρήσει αξιώνει μεγάλο ποσό. Γι’ αυτό και στο «τριφύλλι» κινήθηκαν αστραπιαία και απέσπασαν την υπογραφή του Γιούστε, αφού ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τον Απόλλωνα. Ο Ισπανός θα συναντήσει τον γνώριμό του από την ομάδα της Λεμεσού Φώτη Παπουλή, που έπαιξαν μαζί για μια τριετία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ