aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια - Απόλλων: Ο Περέιρα τιμώρησε το γλίστρημα του Ματ

Ομόνοια – Απόλλων: Ο Περέιρα τιμώρησε το γλίστρημα του Ματ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Με τον Περέιρα σε τρελά κέφια ο Απόλλων επικράτησε 2-0 επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του και έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα (σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια).

Από την άλλη οι πράσινοι έμειναν με τις εντυπώσεις. Μπορεί μέχρι το πρώτο γκολ κυανόλευκων να παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, ωστόσο ο δρόμος για τα δίκτυα δεν βρέθηκε… ποτέ. Μοιραίος για την ομάδα της πρωτεύουσας ήταν ο Ντάρμπισαϊρ καθώς στο 63’ αστόχησε από την άσπρη βούλα και δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας πέτυχε το δεύτερο και καθοριστικό γκολ του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, τα δύο αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν για την ομάδα της Λεμεσού καθώς ο Αντριάν Σαρδινέρο έμεινε εκτός ενδεκάδες την τελευταία στιγμή λόγω μυϊκών ενοχλήσεων που ένιωσε στο ζέσταμα (τη θέση του πήρε ο Περέιρα), ενώ στο 44’ ο Κέβιν Μπρου αποχώρησε από τον αγωνιστικό για τον ίδιο λόγο (τη θέση του πήρε ο Στυλιανού).

Πάμε όμως να πάρουμε το ματς από την αρχή. Ορεξάτες για επίθεση μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με τον Απόλλων να ήταν αυτός που κατέγραψε τη πρώτη φάση όταν στο 4’ ο Σκέμπρι υποδέχθηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Παπουλή, έφυγε πίσω από την άμυνα, όμως το πλασέ του κατέληξε έξω. Από την άλλη, η Ομόνοια δημιουργούσε μόνο αξιόλογες προϋποθέσεις, ενώ φαινόταν πως αδυνατούσε να φτάσει στην πηγή και να… πιεί νερό. Στο 21’ ο Ζαΐλσον έβγαλε τη σέντρα, όμως η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ ήταν αδύναμη και κατέληξε εύκολα στον Βάλε. Ο Απόλλωνας βρήκε το δρόμο για τα δίκτυα στο 25’ όταν ο Περέιρα με κεφαλιά «νίκησε» τον Μεχίας για το 0-1.

Η ομάδα του Ολίβα δεν τα παράτησε και προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους καταγράφηκαν τρεις φάσεις μόνο από τους γηπεδούχους. Στο 30’ ο Ζαΐλσον δοκίμασε το πόδι του, όμως ο κίπερ των κυανόλευκων έπεσε στην γωνία και μάζεψε σωτήρια για την ομάδα του. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σοάρες με νέο σουτ από το ύψος της περιοχής απείλησε ξανά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε μόλις έξω. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μόντες μετά από ατομική ενέργεια έπιασε το συρτό δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε μόλις έξω από την εστία του Βάλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε πιο ανεβασμένη ενώ ο Απόλλωνας διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα, καθώς το αμυντικό του δίδυμο έμοιαζε… απροσπέλαστο. Στο 48’ ο Ζίβετς με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάλε. Οι γηπεδούχοι στο 61’ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Σατσέτι τράβηξε τον Ντάρμπισαϊρ εντός περιοχής, με τον ρέφερι Βασίλη Δημητρίου, να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως στην κατά την προσπάθεια του γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα του Αυγουστή «τιμώρησε» τους πράσινους καθώς στο 72’ μέσω εξαιρετικής αντεπίθεσης διπλασίασε τα γκολ της. Ο Παπουλής έδωσε την μπάλα στο Ζοάο Πέδρο, ο οποίος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Περέιεα με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, απλοποιώντας τα δεδομένα για τους κυανόλευκους. Το σκορ δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες της Ομόνοιας που δεν βρήκαν στόχο, καθώς πράσινοι ήταν δύσκολο να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Οι πράσινοι παρέμειναν στους 6 βαθμούς (-1 παιχνίδι), ενώ ο Απόλλωνας πρόσθεσε άλλους τρεις και έχει μέχρι στιγμής 12 (-1 παιχνίδι).

Ομόνοια (Χουάν Κάρλος Ολίβα): Μεχίας, Λόρα (46′ Ζίβετς), Λόπεθ, Βύντρα, Πρετσέ, Γκόμεθ, Σοάρες, Μόντες (79′ Μανρίκε), Ζαΐλσον, Ραμίρες (69′ Αλμπίν), Ντάρμπισαϊρ

Απόλλωνα (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βασιλείου, Μπρου (45+1 Στυλιανού), Ρομπέρζ, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Περέιρα, Παπουλής, Σκέμπρι (62′ Καραγιόλ), Μάγκλιτσα (72′ Σελάγια)

Σκόρερ: 25′ 72′ Περέιρα

Κίτρινες: Λόπεθ, Ζίβετς / Σατσέτι, Ρομπέρζ, Καραγιόλ

Αποβολές:

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ