aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια / Απόλλων: Ο δρόμος προς τους Ομίλους για τον πρωταθλητή Κύπρου

Ομόνοια / Απόλλων: Ο δρόμος προς τους Ομίλους για τον πρωταθλητή Κύπρου

Τον πρωταθλητή Κύπρου και την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2021-22 θα μάθουμε ή την Τρίτη του Πάσχα (4/5) την ερχόμενη Δευτέρα (10/5). Η αγωνιστική περίοδος φτάνει στο τέλος της και ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα θα κριθεί στο φινάλε, με τους πλείστους να προβλέπουν «τελικό» πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα.

Τα σενάρια για τον πρωταθλητή χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα. Για όσους έχουν ακόμη απορίες, ας ρίξουν μια ματιά ΕΔΩ.

Ο πρωταθλητής, όποιος και να είναι, θα επιδιώξει να γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα μετά την Ανόρθωση (2008) και τον ΑΠΟΕΛ (2009, 2011, 2014, 2017) που θα συμμετάσχει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, το εγχείρημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ιδίως εάν κατακτήσει τον τίτλο η Ομόνοια. Ο πρωταθλητής Κύπρου θα ριχθεί στη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ από τον β΄ προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να καταφέρει να φτάσει στους χρυσοφόρους ομίλους. Το έργο της Ομόνοιας θα είναι δυσκολότερο, καθώς με 5.500 βαθμούς, θα είναι στους ανίσχυρους σε όλους τους γύρους και στον β΄ προκριματικό θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς, Σλάβια Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας και Μάλμο.

Αντίθετα, ο Απόλλωνα με 13.500, έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στον β΄ προκριματικό γύρο και να έχει, θεωρητικά, πιο εύκολη κλήρωση. Ο πρωταθλητής Κύπρου θα μάθει τον αντίπαλο ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στην κλήρωση που θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΥΕΦΑ στις 15 Ιουνίου. Οι πρώτοι αγώνες για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 20-21 Ιουλίου, ενώ φέτος οι αγώνες θα είναι διπλοί και όχι μονοί όπως ήταν το περασμένο Καλοκαίρι.

Με μία πρόκριση ομίλους!

Από τη νέα σεζόν μπαίνει στη ζωή μας η νεοσύστατη διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Κόνφερενς Λιγκ στο οποίο θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο πρωταθλητής Κύπρου θα αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του στη σεζόν 2021-22 από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σε σχέση με πέρυσι «κερδίζει» ένα γύρο αφού η Ομόνοια είχε αγωνιστεί από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Εφόσον ο πρωταθλητής Κύπρου αποκλειστεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον δεν τα καταφέρει και πάλι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης θα έχει τρίτη ευκαιρία να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο αγωνιζόμενη στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Με πιο απλά λόγια εάν ο πρωταθλητής Κύπρου φτάσει μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή πετύχει μία πρόκριση, θα έχει «κλειδωμένη» συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ