aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια – Απόλλων 1-1: Φάνηκε στο χειροκρότημα

Ομόνοια – Απόλλων 1-1: Φάνηκε στο χειροκρότημα

Οι πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του πρόεδρο της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, περίμεναν «τελικό» πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα. Τα πάντα κρίθηκαν μία βδομάδα ενωρίτερα και ο σημερινός αγώνας στο ΓΣΠ ήταν απλά τα προεόρτια των πρασίνων για την απονομή του τίτλου για το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 και ο Απόλλων έγινε η πρώτη ομάδα από την θέσπιση των πλέι οφ που ολοκληρώνει αήττητη τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατακτά τον τίτλο.

Ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος όμως είχε ρυθμό και κράτησε το ενδιαφέρον των 3200 φίλων της Ομόνοιας που βρέθηκαν στο ΓΣΠ. Κακουλλής (62’) και Ματέι (πέναλτι 84’) ήρθαν από τον πάγκο και πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό πολύ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αφού στο τέλος του αγώνα με τους γαλάζιους θα γίνει η απονομή του τίτλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι πανηγυρισμοί θα κορυφωθούν στο «Ηλίας Πούλλος». Η πρωταθλήτρια της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 Ομόνοια Λευκωσίας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 79 βαθμούς, 23 νίκες, 10 ισοπαλίες και 3 ήττες, με 55 γκολ ενεργητικόκαι 17 γκολ παθητικό. Ο Απόλλων τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 74 βαθμούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου (47′ Μαυρίας, 71′ Κούσουλος), Λανγκ, Λούφτνερ (53′ Χούμποτσαν), Λέτσγιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Παπουλής (47′ Κακουλλής), Τζιωνής, Τιάγκο, Τσέποβιτς (47′ Ντούρις).

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Κυριάκου, Κατελάρης, Γκεριέ, Σατσέτι, Ντένιτς (79′ Μάρκοβιτς), Μπίσεσβαρ (79′ Ματέι), Φιλιώτης (69′ Γιαννιώτας), Πίττας (79′ Μαλεκκίδης), Μπένσοπ (69′ Νταμπό).

Σκόρερ: Κακουλλής 62′ / Ματέι 84′ (πέναλτι).

Κίτρινες: Λανγκ, Χούμποτσαν / Σατσέτι, Μάρκοβιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Κίτρινη κάρτα στον Σατσέτι για δυνατό φάουλ στον Γκόμεθ.

12′ Aποθεώνει τους παίκτες της Ομόνοιας και τον Χένινγκ Μπεργκ ο κόσμος της Ομόνοιας.

15′ Ο Γκόμεθ προσπάθησε να σκοράρει από το κέντρο του γηπέδου, όπως έπραξε με την Αϊντχόφεν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως ήταν άστοχος για λίγο.

23′ Μικροένταση στο παιχνίδι, μετά από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Πίττα να κλωτσήσει ελαφρώς τον Φαμπιάνο. Ο Λούφτνερ αντέδρασε, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση του Βραζιλιάνου.

25′ Καλή στιγμή στο παιχνίδι, ο Πίττας βρέθηκε τετ α τετ από πλάγια με τον Φαμπιάνο και ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

28′ Kάθετη πάσα του Τιάγκο στον Τσέποβιτς ο Σέρβος έκανε το πλασέ υπό πίεση με τον Γιοβάνοβιτς να αποκρούει την μπάλα.

36′ Ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες της Ομόνοιας για χέρι του Χάμπου Κυριάκου, δεν υπάρχει παράβαση καθώς και να έγινε χέρι πρώτα η μπάλα κτύπησε στο πόδι του αρχηγού του Απόλλωνα.

39′ Εκπληκτική ενέργεια του Γκεριέ και σουτ, εξίσου φοβερή απόκρουση του Φαμπιάνο. Αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ομόνοιας ο Βραζιλιάνος.

45′ Εκτέλεση φάουλ του Γκεριέ η μπάλα στα χέρια του Φαμπιάνο.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψς της μεγάλης περιοχής ο Φαμπιάνο είπε “όχι”.

52′ O Mπένσοπ απέφυγε και τον Φαμπιάνο, σκόραρε, αλλά το γκολ ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

58′ Σουτ του Μπένσοπ από πλάγια θέση η μπάλα έξω.

62′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με σκόρερ τον Κακουλλή. Ο Τζιωνής έκανε κάθε πάσα στον Ντούρις, ο οποίος σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Κύπριο επιθετικό.

65′ Δοκάρι για την Ομόνοια, μετά από συρτό σουτ του Τζιωνή.

67′ Καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μπένσοπ στην περιοχή, όμως ο επιθετικός των γαλάζιων δεν έκανε όπως θα ήθελε το σουτ.

68′ Ο Φάμπιανο απέκρουσε το σουτ του Πίττα, όμως ο Κύπριος εξτρέμ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

81′ Zήτησαν πέναλτι οι παίκτες του Απόλλωνα για χέρι του Χούμποτσαν σε σουτ του Γιαννιώτα. Πάει στο VAR ο διαιτητής, υπήρχε παράβαση, καθώς η μπάλα ήταν στο ανοικτό χέρι του Σλοβάκου.

83′ Πέναλτι για τον Απόλλωνα και κίτρινη κάρτα στον Χούμποτσαν η απόφαση του διαιτητή.

84′ Ήθελε να εκτελέσει το πέναλτι ο Γιαννιώτας, στη συνέχεια πήρε την μπάλα ο Γκεριέ, αλλά εν τέλει ο Ματέι ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Φαμπιάνο.

88′ Εντυπωσιακή ενέργεια του Τζιωνή, απέφυγε τον Μαλεκκίδη και έδωσε πάσα στον Ντούρις, ο οποίος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μολ.

Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Δείτε ΕΔΩ όλα όσα αφορούν τους πανηγυρισμούς της Ομόνοιας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με φωτογραφίες και βίντεο. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ