aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟλυμπιακός - Απόλλων 0-2: Νταμπό κερνά και πίνει (vid)

Ολυμπιακός – Απόλλων 0-2: Νταμπό κερνά και πίνει (vid)

Ο Απόλλων πήρε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας τρίποντο (μετά το 2-0 εις βάρος της ΑΕΚ), επικρατώντας 2-0 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο. Έτσι, μείωσε ξανά την απόσταση στους τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Ομόνοια, την οποίαν θα υποδεχτεί στη συνέχεια και θα προσπαθήσει να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Θα έχει περίπου δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί έως το ντέρμπι, καθώς θα ακολουθήσει διακοπή λόγω της έναρξης των προκριματικών του μουντιάλ.

Πρωταγωνιστής ο Νταμπό για δεύτερο σερί ματς, καθώς όπως και στο ΑΕΚ Αρένα έδωσε ασίστ στο πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο (59’). Το άλλο γκολ πέτυχε ο Γκεριέ (39’), ο οποίος επέστρεψε μετά την αποβολή του στο ματς με την Ανόρθωση.

Το ματς

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και δικαίως βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Εκτός από το γκολ του Γκεριέ στο 39’, με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ και κεφαλιά-πάσα του Νταμπό, είχε δοκάρι με τον Πίττα (2’) και άλλες τρεις καλές προϋποθέσεις, ενώ είχε και συντριπτικά την κατοχή με το μέρος του.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό είχε περισσότερο την προσοχή του στα μετόπισθεν, αλλά δημιούργησε με τη σειρά του δύο καλές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μάντζη. Ο Ελλαδίτης είχε σουτ (9’) και κεφαλιά (27’), ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε και τις δύο φορές.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού οι μαυροπράσινοι επιχείρησαν να αναλάβουν τα ηνία. Κράτησαν την μπάλα για ένα δεκάλεπτο περίπου, δίχως να γίνουν απειλητικοί, αλλά στην πρώτη ευκαιρία των κυανόλευκων δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Σωτηρίου γύρισε λανθασμένα στον Πέδρο, ο οποίος σέντραρε με μιας στον Νταμπό, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από κοντά (59’).

Ήταν το σημείο που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς τη μεριά των φιλοξενούμενων, καθώς φάνηκε πως πολύ δύσκολα μπορούσαν να έρθουν τα πάνω κάτω.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι):Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης, Γαρουφαλιάς, Γκουστάβο (73′ Χαραλάμπους), Κα (64′ Σαρφό), Ανδρέου Σ, Σωτηρίου (64′ Ψάλτης), Κυριάκου, Νάνι,  Χάνι (81′ Ευτυχίδης), Μάντζης (64′ Κοστόφ).

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο (82′ Ψύχας), Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέ, Παπουνασβίλι, Ντένιτς, Χ. Κυριάκου (82′ Παναγιώτου), Παπουνασβίλι (52′ Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ (52′ Σατσέτι), Νταμπό (65′ Μπένσοπ).

Σκόρερ: – / Γκεριέ 39′, Νταμπό 59′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Αναστασίου Ιωάννης.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη παιχνιδιού.

2′ Δοκάρι για τον Απόλλωνα μετά από σουτ του Πίττα και σέντρα του Πέδρο.

7′ Σέντρα του Πέδρο, οι Πίττας και Νταμπό δεν μπόρεσαν να κάνουν την κεφαλιά.

9′ Διαγώνιο σουτ του Μάντζη, απόκρουση του Γιοβάνοβιτς.

21′ Ο Παπουνασβιλι σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

23′ Εκτός περιοχής σουτ του Παπουβασβίλι, η μπάλα άουτ.

24′ Σε αντεπίθεση, ο Κα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γιούστε και οι μαυροπράσινοι φώναξαν για χέρι. Όπως φάνηκε στην επαναληπτική προβολή, ακόμα και αν χτυπά η μπάλα στο χέρι του, ήταν σε φυσιολογική θέση και δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι.

27′ Κεφαλιά από καλή θέση του Μάντζη, μπλόκαρε ο Γιοβάνοβιτς.

39′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Νταμπό έπιασε πισινή κεφαλιά και ο Γκεριέ με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ από κοντά.

Τέλος ημιχρόνου.

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

57′ Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ντένιτς, η μπάλα κόντραρε στον Σωτηρίου.

59′ ΓΚΟΛ 0-2! Μετά από λάθος του Σωτηρίου, ο Πέδρο σέντραρε και ο Νταμπό με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

66′ Παραλίγο αυτογκόλ από τον Κυριάκου, ο οποίος γύρισε δυνατά την μπάλα προς τα πίσω και υποχρέωσε τον Γιοβάνοβιτς να διώξει με το κεφάλι σε κόρνερ.

67′ Εκτελέστηκε το κόρνερ, άστοχη κεφαλιά του Νάνι.

68′ Ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός για ανατροπή του Κοστόφ από τον Σατσέτι, ωστόσο διαιτητής και VAR έχουν αντίθετη άποψη.

72′ Ο Γιαννιώτας σέντραρε και ο Μπενσοπ αστόχησε με πλασέ.

77′ Σέντρα του Γιαννιώτα, ο Πίττας δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και χάθηκε η ευκαιρία.

79′ Απίστευτη ευκαιρία από τον Χάνι, ο οποίος μόνος, αφύλακτος από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ