aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌλα τα καλά του Γιάκολις έγιναν το καλοκαίρι

Όλα τα καλά του Γιάκολις έγιναν το καλοκαίρι

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

[email protected]

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Έγιναν πολλά το περασμένο καλοκαίρι που πολύ πιθανό ενίσχυσαν ψυχολογικά τον Αντόνιο Γιάκολιτς. Ο 25χρονος Κροάτης ήταν καταπληκτικός προχθές στο στάδιο «Groupama», για την ακρίβεια ήταν ασταμάτητος από τη δεξιά πλευρά και γι’ αυτό συμφωνήθηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ αλλά και του εξωτερικού, πως είχε την ψηλότερη απόδοση απ’ όλους τους συμπαίκτες του. Η μετεγγραφή του έστω και με τη μορφή δανεισμού, για την οποία χρειάστηκε περίπου 25 χιλιάδες ευρώ ο Απόλλωνας για να την υλοποιήσει, έδεσε και με το γάμο του. Τον Μάιο νυμφεύθηκε την καλή του Ένι Γέλιτς, σε ένα πανέμορφο θέρετρο κοντά στο Μπίογκραντ στην πατρίδα του.

Η παρουσία του στο Βουκουρέστι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού για να τον αποκτήσει η Στεάουα πλήρωσε στην Κλουζ 350 χιλιάδες ευρώ. Εντάχθηκε στους μετέπειτα πρωταθλητές τις τελευταίες ημέρες της περσινή μετεγγραφικής περιόδου και κατάφερε να αγωνιστεί σε 19 αγώνες εκ των οποίων οι 12 στο αρχικό σχήμα. Στην Κλουζ ανέβασε την αξία του, αφού μαζί της είχε πολύ καλές σεζόν, (2014/15 29 συμ. και 2015-16 34 συμ.). Η Στεάουα αποφάσισε να τον δώσει δανεικό φέτος στον Απόλλωνα και αν θα μπει στη διαδικασία να τον αποκτήσει με ελευθέρα θα χρειαστεί να πληρώσει. Πόσο; Αυτό είναι θέμα που θα βγει μέσα από τις συζητήσεις. Η μέχρι τώρα παρουσία του στον Απόλλωνα αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους.

Σιγά-σιγά με την προσαρμογή του δείχνει ικανότατος στη γραμμή και με σέντρες ξυράφι, πολύτιμος. Μένει να αξιοποιηθούν και από τους συμπαίκτες του. Γιατί, η εαρινή με ηλιοφάνεια απόδοσή του στη Γαλλία πήγε χαμένη. Τη μια ο Μάγκλιτσα βρήκε την μπάλα με το… καλάμι, την άλλη ο Ζελάγια πέτυχε… αέρα και μια-δυο άλλες η μπάλα απλώς… χαιρέτησε και συνέχισε την πορεία της.

Ο Γιάκολιτς δεν είναι σκόρερ, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει από τη στιγμή που καταφέρνει να ετοιμάζει στους συμπαίκτες του το κυρίως μενού και ας μένει σε αυτόν μόνο επιδόρπιο. Πέρσι πρόλαβε πριν φύγει από την Κλουζ, τέλη Αυγούστου, να σημειώσει ένα γκολ και άλλο ένα με την Στεάουα. Με τον Απόλλωνα έφτασε τα μισάμ αφού σκόραρε εναντίον της Νέας Σαλαμίνας. Αυτή η εκπληκτική ένωση της ταχύτητας με την ακρίβεια δημιουργούν ένα υπέροχα σμιλεμένο εργαλείο στην ολοκαίνουργια μηχανή του Σωφρόνη Αυγουστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ