aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟι βασικοί πυλώνες της επιτυχίας

Οι βασικοί πυλώνες της επιτυχίας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάποιοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο τράβηξαν το κουπί για να κερδίσει το εισιτήριο της Ευρώπης η ομάδα τους και να στεφθεί κυπελλούχος. Τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφορούσαν όλη την ομάδα.

Πρώτος σε συμμετοχές και με μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες ήταν ο Βάλε (φωτό), ο οποίος δεν έχασε λεπτό στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Σημαντική ήταν η προσφορά του Αγγελή, όχι μόνο γιατί πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό, αλλά επειδή αν και ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον περσινό τραυματισμό του, επανήλθε δριμύτερος και βοήθησε.  Μερίδιο στην καλή σεζόν είχαν και ο πέντε πρώτοι σκόρερ του Απόλλωνα.

Οι Παπουλής και Στογιάνοβιτς έφτασαν τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και σημείωσαν από ένα στο κύπελλο. Από 8 γκολ σημείωσαν στο πρωτάθλημα οι Ντα Σίλβα και Μάγκλιτσα (+1 στο κύπελλο), ενώ 6 γκολ σημείωσε ο Γκιέ Γκιέ (+2 στο κύπελλο).  Θετικοί, επίσης, ήταν οι Φρέιρ και Σατσέτι. Κορυφαίος σε πολλά παιχνίδια ήταν ο Πέδρο, ο οποίος αρίστευσε ως ακραίος μπακ.

Ο Ελίσιο θαυμάστηκε σε πολλά παιχνίδια, ενώ σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση του κυπέλλου είχαν οι τρεις Κύπριοι διεθνείς, Βασιλείου, Κυριάκου και Στυλιανού, οι οποίοι περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Και οι τρεις ήταν βασικοί στον τελικό του κυπέλλου.

Η προσοχή σε δύο μέτωπα

Η προσοχή της διοίκησης του Απόλλωνα βρίσκεται σε δύο μέτωπα. Στις προσθήκες που θα γίνουν και που δεν θα είναι πολλές, όπως και στην ανανέωση της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές των οποίων λήγει το συμβόλαιο στο τέλος του μήνα. Για πρώτη φορά, δεν υπάρχουν σοβαρά κενά στην πλήρωση των θέσεων. Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό, κανένας από την ενδεκάδα του τελικού δεν θα αποχωρήσει.

Είναι ανοικτές οι περιπτώσεις των Φρέιρ και Πέδρο, τις οποίες χειρίζεται η διοίκηση, με τους δύο ποδοσφαιριστές να επιθυμούν την παραμονή τους στον Απόλλωνα για τη νέα σεζόν. Ανοικτές είναι και άλλες δύο περιπτώσεις, των Ελίσιο και Μοντέιρο. Η τεχνική ηγεσία επιθυμεί την παραμονή και των τεσσάρων, αφού είναι πλήρως ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ