aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟι πέντε σταθμοί της αντεπίθεσης του Απόλλωνα

Οι πέντε σταθμοί της αντεπίθεσης του Απόλλωνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλων σε δύο ντέρμπι (0-1 με ΑΕΚ, 1-2 με ΑΕΛ), όμως πήρε το τρίτο (2-1 την Ομόνοια) και όλοι ηρέμησαν. Οι κυανόλευκοι έδειξαν στο τελευταίο τους παιχνίδι πως μπορούν να αντεπιτεθούν και να μην υποστούν νέες απώλειες, που θα φέρουν μουρμούρα και βαθμολογικές αναταράξεις.

Έχουν δικαίωμα να αισιοδοξούν γιατί μπροστά τους έχουν ένα θεωρητικά ευνοϊκό πρόγραμμα που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην κορυφή. Μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά ο Απόλλων γιατί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει πέντε αγώνες στη σειρά, στους οποίους με προσοχή και προσπάθεια μπορεί να κερδίσει δεκαπέντε βαθμούς.

Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Ερμή (εκτός), την Αναγέννηση (εντός), τη Δόξα (εκτός), τον Εθνικό (εντός) και την Καρμιώτισσα (εκτός). Είναι ένα πρόγραμμα στα μέτρα του Απόλλωνα, το οποίο αν καταφέρει να περάσει με επιτυχία, θα πάει στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (Δευτέρα 28/11) με την καλύτερη ψυχολογία.

Από αύριο που θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ερμή, έστω κι αν θα απουσιάζουν οι διεθνείς, όλοι οι άλλοι θα στρωθούν στη δουλειά για να είναι πανέτοιμοι για την έξοδο στη Λάρνακα. Γιατί θα είναι θετικό, σε αυτή τη σειρά των αγώνων, για την ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ, αν πάρει τη νίκη σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

Τα ντέρμπι θα κρίνουν πολλά, όμως αν οι περσινοί κυπελλούχοι δεν νικήσουν στα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους μέχρι την 11η αγωνιστική, θα είναι δύσκολο να καλύψουν την όποια διαφορά προκύψει με τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω. Τώρα είναι η ευκαιρία για ανασύνταξη και αντεπίθεση διαρκείας. Το πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια, δίνουν στον Απόλλωνα την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα σερί επιτυχιών.

Ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε πως είναι έτοιμος για αλλαγές. Δίπλα από τον Γκιέ Γκιέ θα ρίξει άλλον έναν επιθετικό κορυφής. Ο αριστερός μπακ Γκόμες, που ξεκίνησε ως βασικός απέναντι στην Ομόνοια, θα διατηρήσει τη θέση του. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και πάλι ο Χάμπος Κυριάκου. Στη διάθεση του Εμανουέλ επανήλθε ο Μπεντόγια, που ήταν εκτός με την Ομόνοια λόγω τραυματισμού.

Ο Αγγελή και ο Μακρίδης ίσως συμπεριληφθούν στην αποστολή της ομάδας τους στον μεθεπόμενο αγώνα με την Αναγέννηση. Με την επιστροφή των δύο διεθνών, η τεχνική ηγεσία θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή της και θα επιχειρήσει να οδηγήσει τον Απόλλωνα σε νέα νικηφόρα αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ