aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟι «μπέμπηδες» της Άχνας έβγαλαν την ψυχή του Απόλλωνα (pics & video)

Οι «μπέμπηδες» της Άχνας έβγαλαν την ψυχή του Απόλλωνα (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Οι… μπέμπηδες τον σάστισαν, όμως πήρε το τρίποντο! Ο Απόλλωνας επικράτησε 2-1 του Εθνικού στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με γκολ των Ντιγκινί (23’) και Μπένσοπ (41’). Για τους Αχνιώτες μείωσε για λίγο ο Ντολεζάλ (29’).

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις πολλές απουσίες λόγω κορωνοϊου, είδαν στα μάτια την ομάδα της Λεμεσού, προσπάθησαν για το καλύτερο και παρουσίασαν αξιοπρεπή εμφάνιση. Πολλοί νεαροί πήραν φανέλα βασικού καθώς 17 παίκτες απουσίαζαν, αφού νοσούν από τον ιό, και όμως κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους. Από την άλλη, ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε το παιχνίδι, δεν αποπροσανατολίστηκε από το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ούτε από τις ευκαιρίες που σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος.

Στα αξιοσημείωτα, τραυματίας αποχώρησε ο Γιαννιώτας και μάλιστα πάνω στο φορείο. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει, ενώ για πρώτη φορά φέτος, αγωνίστηκε ο Γκακμπέ ο οποίος αντικατέστησε τον Ελλαδίτη εξτρέμ. Ο Σατσέτι συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και δεν θα αγωνιστεί σε ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια (Ολυμπιακό ή Νέα Σαλαμίνα).

Το ματς…

Κυρίαρχος ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος του αγώνα καθώς σημείωσε σωρεία ευκαιριών. Η ομάδα της Λεμεσού απείλησε με πρωταγωνιστές τους Ματέι, Μπένσοπ και Πίττα, ωστόσο ο Ντιγκινί ήταν αυτός που έδωσε την λύση. Στο 23’ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των συμπαικτών του και με φαλτσαριστό στου εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μάλιστα, ο Ντιγκινί δεν πανηγύρισε και σεβάστηκε πλήρως την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός.

Οι Αχνιώτες δεν το έβαλαν κάτω και στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Ζακμπά έφυγε μόνος, έβγαλε την σέντρα στον ανενόχλητο Ντολεζάλ ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Δημητρίου στο 29’. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και ο Μπένσοπ στο 40’ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλύτερα τους χώρους και προσπάθησαν ξανά για την ισοφάριση. Ο Ντολεζάλ στο 62’ βρέθηκε απέναντι από τον Δημητρίου, όμως στο τετ-α-τετ νικητής βγήκε ο νεαρός κίπερ του Απόλλωνα. Οι παίκτες του Αυγουστή έλεγχαν το παιχνίδι, πρόσεχαν τα… νώτα τους, ενώ ο Εθνικός στάθηκε στο ύψος του, είδε στα μάτια την ομάδα της Λεμεσού και παρά την ήττα κρατούν την αξιοπρεπή εμφάνιση που παρουσίασαν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Πίττας, Ρομπέρζ, Χ. Κυριάκου (73′ Σάλαϊ), Αγκίρε, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας (60′ Γκακμπέ), Ματέι (57′ Λάρσον), Ντιγκινί, Μπένσοπ.

Εθνικός Άχνας (Μιλάνοβιτς): Καβαλεούσκι, Περατικός, Γκόρουπετς, Σάβιτς, Κ.Ηλία, Κκολός (69′ Κονέ), Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους, Μωυσέως, Ντολεζάλ, Ζακμπά.

Γήπεδο: Τσίρειο

Σκόρερ: 23′ Ντιγκινί, 41′ Μπένσοπ / 29′ Ντολεζάλ

Κίτρινες: Σατσέτι (3η) / Ντολεζάλ, Ζακμπά, Σάβιτς

Αποβολές:

Διαιτητής: Κωνσταντίνος  Φελλάς.

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ Βοηθός: Γιώργος Σάββα.

4ος: Ιωάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ