aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το αποτέλεσμα με το οποίο ηττήθηκε ο Απόλλων στην Ελβετία από την Γκρασχόπερς (1-2), είναι τέτοιο που του επιτρέπει να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση, κι ας έχει το ελαφρύ προβάδισμα η αντίπαλός του.

Άλλωστε, η ομάδα της Λεμεσού το έχει κάνει άλλες τρεις φορές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είχε χάσει δηλαδή εκτός έδρας και στην Κύπρο έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και την Πέμπτη στο ΓΣΠ, φθάνοντας σε καρέ ανατροπών.

Η πρώτη περίπτωση ήταν το 1991 όταν ο Απόλλων, ως πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του, είχε χάσει από την Κραϊόβα στη Ρουμανία με 2-0. Δύο εβδομάδες αργότερα, μέσα στο Τσίρειο, κέρδισε με 3-0 και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Η δεύτερη φορά που οι κυανόλευκοι κλήθηκαν να ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα ήταν όταν έχασαν με 2-0 από τη Σαμπσούνγκ στην Ουγγαρία (14.09.1993), αλλά στον επαναληπτικό νίκησαν με 4-0 και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η τρίτη και τελευταία φορά που κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν την περίοδο 2001-02. Στην προκριματική φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ οι κυανόλευκοι έχασαν εκτός έδρας από τα Τίρανα με 3-2, σ’ ένα γήπεδο κόλαση. Στον επαναληπτικό, που έγινε στο ΓΣΠ, ο Απόλλων πήρε τη νίκη με 3-1 και προκρίθηκε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Τρεις περιπτώσεις που θα πρέπει να αποτελέσουν φάρο για την ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ. Η Γκρασχόπερς έχει το όνομα, αλλά δεν είναι η ομάδα φόβητρο.

Η καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση της ομάδας του Πέδρο Εμανουέλ, σε συνδυασμό με το στενό σκορ που έχασε, επιτρέπουν όλους στον Απόλλωνα να αισιοδοξούν σε πρόκριση. Οι κυανόλευκοι είχαν την ισοπαλία στο χέρι, όμως όλα ήλθαν τούμπα στο τελευταίο δεκάλεπτο, πρώτα με την αποβολή του Σατσέτι και μετά με το γκολ στις καθυστερήσεις. Παρά την ήττα, ο Απόλλων παρουσίασε θετικά στοιχεία.

Παράλληλα, η έλλειψη συγκέντρωσης, κάτι που παρουσίασε και πέρσι ο Απόλλων σε αρκετά παιχνίδια, του στοίχισε τουλάχιστον την ισοπαλία. Τέτοια φαινόμενα θα πρέπει εξαλειφθούν, αν θέλει να ελπίζει στη νίκη-πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ