aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Τσόρνιγκερ, ο Κίρζης και ο «άνθρωπος του προέδρου»

Ο Τσόρνιγκερ, ο Κίρζης και ο «άνθρωπος του προέδρου»

Η λαϊκή σοφία λέει —µεταξύ άλλων— ότι «τα µεγαλύτερα ψέµατα λέγονται πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια του πολέµου και µετά από το κυνήγι», αλλά δεν ήταν κακή ιδέα να προσθέσουµε ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου οι µεγαλύτερες υπερβολές ακούγονται µετά τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Για παράδειγµα, σήµερα στον Απόλλωνα όλα είναι µέλι – γάλα και σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις, οι οπαδοί του θα χρειαστούν αρκετά µερόνυχτα για να επανέλθουν σε νορµάλ ρυθµούς απ’ το µεθύσι της κατάκτησης του τίτλου. Έχετε διανοηθεί ποτέ πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγµατα, αν την περασµένη βδοµάδα στη «µάχη των µαχών», πιο αποτελεσµατικός ήταν ο ΑΠΟΕΛ και όχι ο Απόλλων.

Ούτε ο Ιορδάνης ποταµός δεν θα µπορούσε να ξεπλύνει τον Νίκο Κίρζη, τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, τον Πέτρο Κονναφή, τον Χάµπο Κυριάκου και τους λοιπούς κυανόλευκους στο κακό σενάριο. Τόσο «ανθρωποφαγικό» έχει καταντήσει το ποδόσφαιρό µας. Ο Τσόρνιγκερ είναι προπονηταράς επειδή πήγε µέσα η µπάλα σε εκείνη την απίστευτη κεφαλιά του Πίττα. Ενδεχοµένως να ήταν… γερµανικό «µπάζο» αν η «πόρνη», όπως την αποκάλεσε ο συγχωρεµένος ο Ίβιτσα Όσιµ, πήγαινε µερικά εκατοστά παραδίπλα.

Βεβαίως και είναι σοφότερος (κατά ένα έτος και στον χειρισµό κάποιων ειδικών καταστάσεων), πλέον, ο Νίκος Κίρζης σε σχέση µε την περσινή σεζόν, αλλά όλοι όσοι είναι κοντά στη λεµεσιανή οµάδα και το Κολόσσι λένε ότι είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος. Όπως ήταν και στο παρελθόν όταν σχετικοί και άσχετοι τον έκραζαν οληµερίς στις καφετέριες και στα καφενεία των ερτζιανών. Σίγουρα έκανε καλή δουλειά κι ο Πέτρος Κονναφής, ο «άνθρωπος του προέδρου» σε ότι αφορά στον σχεδιασµό. Μόνο που στο παρελθόν µπορεί να είχε κάνει εξίσου ή ακόµη και καλύτερη δουλειά, αλλά δεν έγινε κατορθωτό να αποδώσει καρπούς το δένδρο που πότιζε ολόχρονα. Είναι τόσα πολλά πράγµατα που παίζουν ρόλο στο ποια οµάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια που η ισοπέδωση των πάντων όχι µόνο δεν εξυπηρετεί τίποτα, αλλά συνήθως είναι και πολύ άδικη.

Το ταλέντο είναι απαραίτητο στον ανταγωνιστικό αθλητισµό. Από κει και πέρα, όµως, µαζί µε το πλάνο, τον σωστό σχεδιασµό, τη διάρκεια, το οµαδικό πνεύµα, την καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση των µεγάλων πρωταγωνιστών, ακόµη και µικρές λεπτοµέρειες µπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ