aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΟ σοβαρός και μετρημένος κύριος Πετράκης

Ο σοβαρός και μετρημένος κύριος Πετράκης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά τη σπουδαία νίκη με 3-1 του Απόλλωνα μέσα στο Τσίρειο επί της ΑΕΚ, τέταρτη (μάλιστα) σερί στο τρέχον πρωτάθλημα απέναντι στους Λαρνακείς, ο Γιάννης Πετράκης δεν έβγαλε τη γλώσσα περίπατο. Για να ακριβολογούμε, τη βούτηξε δύο-τρεις φορές στο μυαλό πριν ανοίξει το στόμα. Εκθείασε την αντίπαλο, ανέφερε ότι έχει πολλή ποιότητα και αδικείται από τη βαθμολογική συγκομιδή της. «Είχαμε ευκαιρίες, όπως και ο αντίπαλος», είπε μεταξύ άλλων.

Φερ-πλέι του Ελλαδίτη προπονητή, όπως αρμόζει βέβαια σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια και την ομάδα που εργάζεται. Για άλλη μία φορά, απέδειξε πως ξέρει να κάνει σωστές δηλώσεις, χωρίς ίχνος υποτίμησης του αντιπάλου, πάντοτε με σεβασμό και αναγνώριση.

Μπορεί να λέχθηκαν και να ειπώθηκαν αρκετά προ μηνών, όταν δηλαδή άφηνε τον Ολυμπιακό για να μετακομίσει στον Απόλλωνα, ωστόσο φρόντισε στο πέρασμα του χρόνου να διατηρήσει «ατσαλάκωτη» την εικόνα του. Διατήρησε το ίδιο προφίλ σαν άνθρωπος. Χαμηλών τόνων, αλλά το ίδιο απαιτητικός στη δουλειά του. Δεν «αλλοιώθηκε» επειδή κοουτσάρει ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεν την… είδε ποτέ κάπως μετά από σημαντικές επιτυχίες. Δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν στηνόταν στον τοίχο μετά από ατυχή αποτελέσματα, με την πρεμούρα ότι η σεζόν πάει στο βρόντο. Δεν ύψωσε τον τόνο της φωνής έστω κι αν ήξερε καλά μέσα του πως βαλλόταν κάποιες φορές αδίκως.

Ήρεμος, πράος, γαλήνιος, χωρίς ξεσπάσματα. Και θαρρώ πως είναι λίγο σπάνιο στον κακό χαμό που συνήθως γίνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ειδικά στα λεγόμενα ντέρμπι. Σοβαρός, μετρημένος και πάντα ποδοσφαιρικός. Ανεβαίνει στην εκτίμηση πολλών, όχι μόνο για τις επιτυχίες στον Απόλλωνα και το σύνολο που δημιούργησε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Το πρόσημο είναι θετικό, ακριβώς γιατί είναι και… διαφορετικός, απολαμβάνοντας μεγάλη εκτίμηση μέχρι και στην Ελλάδα.

Ανεξαρτήτως από το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, ανεξαρτήτως από το τι πιστεύει ο καθένας για τον προπονητή Πετράκη, εκείνο που δεν αλλάζει είναι ο σεβασμός που τρέφει για τον οποιοδήποτε αντίπαλο και τις σωστές τοποθετήσεις. Με καθαρό μυαλό και συγκροτημένη σκέψη προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα, ακόμα και τα πιο απλά, ανεβαίνοντας στα μάτια του φίλαθλου κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ