aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Σωφρόνης το κατάφερε ήδη, αλλά δεν έχει «ταβάνι»

Ο Σωφρόνης το κατάφερε ήδη, αλλά δεν έχει «ταβάνι»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Αυτό που θα προσπαθήσω να αλλάξω είναι τη νοοτροπία που έχουμε σαν λαός όταν πάμε εκτός να φοβόμαστε και να δίνουμε στον αντίπαλο δικαίωμα να μας κλείσει στην περιοχή μας».

Τα πιο πάνω είναι λόγια του Σωφρόνη Αυγουστή λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Ολίμπικο» για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Λίγα λεπτά προηγουμένως ο Σιμόνε Ιτζάκι παραδεχόταν ότι ο Απόλλωνας τον τρόμαξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η αναφορά του Σωφρόνη Αυγουστή και τα σκυμμένα κεφάλια στα αποδυτήρια των γαλάζιων, αποδεικνύουν αυτό που δήλωναν στην ομάδα της Λεμεσού προτού μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Ρώμη. Ό,τι δηλαδή δεν ταξιδεύουν στην Ιταλία για τιμητική ήττα.

Οι Ιταλοί αν ξαφνιάστηκαν με την απόδοση της κυπριακής ομάδας πάει να πει ότι την αντιμετώπισαν με αέρα ανωτερότητας χωρίς να αξιολογήσουν τον αντίπαλο που είχαν απέναντι τους. Το φαινόμενο ο Απόλλωνας να παίζει στα ίσα ή και καλύτερα από σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης δεν είναι πρωτόγνωρο.

Το ίδιο έκανε και πέρυσι, το ίδιο θα συμβεί και σε παιχνίδια του στη συνέχεια της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης φέτος. Ο Σωφρόνης Αυγουστή κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε πως θέλει να αλλάξει. Απέβαλε την νοοτροπία ηττοπάθειας από την ομάδα του. Όποια ομάδα και να έχει απέναντι του, σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται.

Ένας άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά και άλλαξε την ιστορία του Απόλλωνα. Τον έκανε πανίσχυρο και αναγκάζει προπονητές ιστορικών ομάδων να υποκλίνονται στη δυναμική της κυπριακής ομάδας. Ο… πιο Κύπριος τεχνικός είναι ικανός να αποβάλει την κυπριακή νοοτροπία φόβου γιατί ο ίδιος έχει άγνοια κινδύνου.

Μία κάμερα στα αποδυτήρια του «Ολίμπικο» να κατέγραφε όσα είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή στο ημίχρονο της αναμέτρησης θα ήταν η απόδειξη αυτού. Ο Απόλλωνας από «ποντίκι» που κρυβόταν από τη γάτα στο πρώτο ημίχρονο μετατράπηκε σε «θηρίο» και έπαιξε σχεδόν για 45 λεπτά μονότερμα τη φημισμένη αντίπαλό του. Για να γίνει αυτό, δεν αρκεί η ποιότητα των παικτών που διαθέτεις.

Δεν ήταν (μόνο) η είσοδος των Καραγιόλ και Μάρκοβιτς, οι οποίοι επαιξαν καταλυτικό ρόλο στην μεταμόρφωση του Απόλλωνα. Χρειάζεσαι και θράσος. Ο Απόλλωνας του Σωφρόνη το έχει και με το παραπάνω…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ