aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Σωφρόνης πάτησε το κουμπί

Ο Σωφρόνης πάτησε το κουμπί

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο φετινός Απόλλωνας έχει ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Δεν το λέω σήμερα αλλά από την αρχή της σεζόν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διαθέτει τον δεύτερο ψηλότερο προϋπολογισμό μετά τον ΑΠΟΕΛ. Το καλοκαίρι εντάχθηκαν στο ρόστερ αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και με διατήρηση βασικών μονάδων από την περσινή σεζόν, το έμψυχο δυναμικό του Απόλλωνα είναι ποιοτικό, ενώ έχει και βάθος.

Αυτό που έκανε ο Σωφρόνης Αυγουστή, σε σχέση με τον Πέδρο Εμανουέλ, ήταν απλώς να πατήσει το κουμπί. Αμέσως πήρε μπρος η ομάδα και πέρασε σαν σίφουνας από δυο ντέρμπι και δηλώνει παρούσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος του Απόλλωνα, έστω κι αν στην πορεία μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα και τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται, έγινε λόγος για διαφοροποίησή του.

Ο νέος τεχνικός, που σύμφωνα και με δηλώσεις του Φανούριου Κωνσταντίνου μετά το ματς με την ΑΕΛ «θα είναι εκεί μέχρι το τέλος, το κέρδισε με το σπαθί του», γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα τι εστί Απόλλων. Γέννημα-θρέμμα της ομάδας, την πονά και νοιάζεται για το καλό της. Παράλληλα με τη δουλειά του, ένα βασικό στοιχείο που πρόσθεσε ήταν το πάθος, η θέληση για τη νίκη. Το φωνάζουν οι ποδοσφαιριστές με την παρουσία τους. Αυτό έλειπε επί εποχής Πέδρο Εμανουέλ. Ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες του, να πάρει το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Οι δυο επιτυχίες στα πρόσφατα ντέρμπι επέφεραν την ηρεμία στον Απόλλωνα, σε όλα τα επίπεδα. Κέρδισε εκ νέου τον κόσμο του και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο προσεχές ντέρμπι με την Ομόνοια, τίποτα δεν αλλάζει για τον στόχο των κυανόλευκων αλλά (λογικά) και για την επίσημη θέση για τη στήριξη στο πρόσωπο του Αυγουστή. Άλλωστε ο δρόμος είναι μακρύς και αναμένεται να υπάρξουν ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα, ιδιαίτερα στη β’ φάση του πρωταθλήματος όπου όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ