aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Σωφρόνης φωνάζει «εγερτήριο» κι ο Απόλλωνάς του ξυπνάει απ’ τον λήθαργο

Ο Σωφρόνης φωνάζει «εγερτήριο» κι ο Απόλλωνάς του ξυπνάει απ’ τον λήθαργο

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Συζήτηση μεταξύ συναδέλφων αθλητικών συντακτών στο γραφείο και στο στούντιο, μετά το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Απόλλωνα το περασμένο Καλοκαίρι και τον αποκλεισμό από την Αϊντχόφεν: «Δεν μπορεί να μην διακριθεί φέτος αυτή η ομάδα. Με τις στραβές τις έχει καλό υλικό, έδειξε και καλά στοιχεία, θα τα πάει καλά και φέτος στο πρωτάθλημα. Δουλειά είναι που χρειάζεται…». Και συμφωνούσαμε μεταξύ μας… Το πίστευε και πολύς κόσμος του Απόλλωνα, παρά το μεγάλο «κούμπωμα», λόγω έλλειψης πίστης προς τη διοίκηση και στον τέως τεχνικό διευθυντή Πέτρο Κονναφή.

Διαβάστε επίσης: Οργή στον Απόλλωνα: «Δεν πάει άλλο, θα ζητήσουμε ξένους διαιτητές»

Φεύγει ο Σωφρόνης Αυγουστή, έρχεται ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς που ανάλαβε το πηδάλιο, είδε καταιγίδα στη θάλασσα και πήρε το καράβι και το έριξε στη φουρτούνα. Και να που ήρθε το ναυάγιο…

Επέστρεψε ο Αυγουστή, έβγαλε το πλοίο με το πλήρωμά του απ’ τα βαθιά με νίκη (3-1) επί του Ολυμπιακού, προέκυψαν και μπελάδες πάλι μετά από την ήττα στα ματς με Εθνικό Άχνας (0-1) και ΑΕΛ (1-2) και μεσολάβησε και το «διαζύγιο» με τον Κονναφή. Χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά αφού δεν ξέρουμε αν τελικά ήταν αυτός το πρόβλημα, μετά τη νίκη με 3-0 επί της ΕΝΠ και το 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ, δείχνει πως ο Κύπριος κόουτς άρχισε να οδηγάει τον Απόλλωνα σε τουλάχιστον πιο ήσυχα νερά.

Διαβάστε επίσης: «Σωφρόνη, να κοιμηθείς», ο Απόλλων… επέστρεψε!

Αλλάζει ο Απόλλωνας. Αλλάζει πολύ και προς το καλύτερο και δεν είναι ρίσκο να θεωρηθεί πως αρχίζει την αντεπίθεσή του. Καθαρά από ατυχία, αστοχία και κάποια άλλα δεδομένα όπως τα λάθη της διαιτησίας, του στέρησαν την νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Σκεφτείτε τα οφέλη εάν τα πράγματα έρχονταν όπως τα ήθελαν οι κυανόλευκοι…

Ακόμη και με το σύστημα που περιλαμβάνει τριάδα στην άμυνα, ο Απόλλωνας «έπνιξε» τον ΑΠΟΕΛ και σε δύο παιχνίδια με Ένωση και την ομάδα της Λευκωσίας, ξεπέρασε τις 20 τελικές κι αν εξαιρέσουμε αυτές που έγιναν γκολ, οι πλειοψηφία των φάσεων του ήταν ξεκάθαρες. Ο Απόλλωνας, αυτός που ξέραμε, του Σωφρόνη, παραμένει πολύ επιθετικός, με ένα σύστημα που τώρα προβάρει ο Κύπριος τεχνικός σε επίσημα ματς και για να του βγαίνει, σημαίνει δουλεύεται καλά στις προπονήσεις.

Διαβάστε επίσης: «Δεν θα κοιμηθώ απόψε, για τρίτους δεν μιλάω»

Είχα υποστηρίξει σε σχόλιό μου για τον ΑΠΟΕΛ πριν από μερικές εβδομάδες, πως το σύστημα με τους τρεις στόπερ και τους δύο φουλ μπακ, σού βγαίνει αναλόγως του στυλ των αντιπάλων και άμα διαθέτεις τους κατάλληλους παίκτες. Ο Απόλλωνας τους έχει, αφού με την ενδυνάμωση που προσφέρει ο Ενσούε στην… καρδιά της οπισθοφυλακής, βελτιώνεται ο Σάλαϊ, σταθεροποιείται ο Γιούστε, αισθάνεται πιο ασφαλής ο Μολ, ελευθερώνονται οι φουλ μπακ και οι μέσοι, κι όλα γίνονται πιο εύκολα στην επιθετική οργάνωση. Αν έρχονταν και πιο εύκολα και τα γκολ σε ματς που η ομάδα της Λεμεσού δημιουργεί σωρεία φάσεων, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για τον Απόλλωνα.

Επίσης, η κίνηση του Αυγουστή να ρίξει στη μάχη Γιαννιώτα και Σελάγια, βγάζοντας Περέιρα και Σάλαϊ, περιείχε το ρίσκο της αλλά και στις παρτίδες σκακιού, για να σου βγει η κίνηση ματ, δεν χρειάζεσαι μόνο σωστό διάβασμα, αλλά και ρίσκο και τύχη.

Εάν τα έχει αυτά ο Απόλλωνας στο εξής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ξυπνάει για τα καλά αγωνιστικά, αυξάνεται κι η αισιοδοξία ότι η σεζόν δεν θα πάει χαμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ