aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Σωφρόνης έβαλε τη δική του σφραγίδα

Ο Σωφρόνης έβαλε τη δική του σφραγίδα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έμοιαζε με ένα μεγάλο φτερωτό που είχε όμως σπασμένες τις φτερούγες του. Ο Σωφρόνης παρέλαβε μια ομάδα με σπασμένα φτερά και την οδήγησε σε πολύ μεγάλες πτήσεις. Έβαλε το δικό του στίγμα, ήταν ο μαέστρος που καθοδηγούσε την ορχήστρα του  και έκανε τις παραφωνίες γλυκιά μελωδία.

Απέδιδε το καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως παραδέχονταν όλοι και όταν ακόμη ερχόντουσαν ατυχίες, έβρισκε τον τρόπο στον επόμενο αγώνα, η ομάδα του να καταθέτει φρεσκάδα. «Αυτός είμαι, δεν μπορώ  να αλλάζω τον χαρακτήρα μου… Θα βελτιωθώ όμως σαν προπονητής και θα διορθώσω τα λάθη μου».

O Σωφρόνης Αυγουστή,  δεν κρύφτηκε ποτέ, δεν το έκανε ούτε και πριν, ούτε και τώρα που κατέκτησε το κύπελλο. Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Απόλλωνα στις 16 Δεκεμβρίου. Το κλίμα ήταν βαρύ μετά τις δύο ισοπαλίες που προηγήθηκαν με την Ανόρθωση και τη Νέα Σαλαμίνα. Ο κόσμος είχε φθάσει στα όριά του και η διοίκηση υποχρεώθηκε να απολύσει τον Πέδρο Εμανουέλ και να αναθέσει τα ηνία της ομάδας στον Αυγουστή, που εκείνη την περίοδο εκτελούσε χρέη προπονητή στην εφηβική ομάδα.

Στην πρώτη του κόουτς, ο Απόλλων κέρδισε με 4-1 τον Άρη. Το ίδιο βράδυ  η αγαπημένη του μητέρα του άφηνε την τελευταία της πνοή στην Ερήμη. Του το ανέφεραν όταν τέλειωσε το παιχνίδι. Δυο μέρες μετά, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου την αποχαιρετούσε. Και φαίνεται πως από εκεί ψηλά το πιο αγαπημένο πρόσωπο του Σωφρόνη τον συντροφεύει με ευχές.  Γι’ αυτό και προψές στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αφιερώνοντας τον τίτλο στη μητέρα του.

Το μοντέλο του Απόλλωνα, κινήθηκε στους ρυθμούς του νεαρού προπονητή. Γνώριζε τα πάντα στο Κολόσσι, είχε τον τρόπο να περάσει τις γνώσεις του, ενώ η διοίκηση του παρείχε όλα τα εφόδια. Έβαλε με τους  δικούς του νόμους, το λιθαράκι που ήθελε η ομάδα για να πάρει μπρος και να βρει την αυτοπεποίθησή της.  Στη διάθεσή του είχε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που ήθελαν όμως καθοδήγηση και άγγιγμα στην ψυχή τους. Συνάντησε δυσκολίες, ατυχίες και τραυματισμούς, αλλά δεν παραδόθηκε ποτέ.

Μετέδωσε τη φλόγα του νικητή, έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η αντεπίθεση που πραγματοποίησε ο Απόλλων έφερε τη δική του σφραγίδα. Ο παθιασμένος  Σωφρόνης Αυγουστή, ο κορυφαίος προπονητής στη σεζόν που διανύσαμε δεν έφυγε με άδεια χέρια. Το κύπελλο που κατέκτησε ήταν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και η δικαίωση για τον ίδιο και τους μαχητές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ