aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Σανγκόι δεν ταιριάζει στον Εμάνουελ

Ο Σανγκόι δεν ταιριάζει στον Εμάνουελ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί ο Ντανιέλ Κιντέρος να προσπαθεί να «ψήσει» την επιστροφή του Γκαστόν Σανγκόι στον Απόλλωνα, ωστόσο μια τέτοια περίπτωση είναι πλέον απομακρυσμένη. Ο Κιντέρος βρέθηκε στην Κύπρο κι έκανε το προξενιό, ο Σανγκόι πέρασε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του φορώντας την κυανόλευκη φανέλα κι όπως μαθαίνουμε θέλει πολύ να επιστρέψει και νοσταλγεί την Κύπρο, στη οποία γνώρισε δόξα και λατρεία.

Μετά την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα, όπου σε δυο σεζόν (2013-15) πέτυχε 27 γκολ και αγωνίστηκε δύο φορές στο Γιουρόπα Λίγκ, δεν πέρασε και τις καλύτερες στιγμές του στο Κατάρ ως ποδοσφαιριστής της Αλ Ουάκραχ. Κάποια προβλήματα τον ανάγκασαν να μετακομίσει στην Πολωνία και στην Αρκα.

Πάλι δεν του… έκατσε το περιβάλλον και οι απολαβές του ήταν «μηδαμινές» σε σχέση με την αξία του και όσα αμειβόταν τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια από την ομάδα του Κατάρ, έχει να παίρνει πολλά χρήματα.

Τι συμβαίνει, όμως, τώρα είναι η ουσία. Στον Απόλλωνα, η κατάσταση δεν είναι όπως το 2013, όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή μετά… βαΐων και κλάδων. Ο κόσμος τις τελευταίες μέρες μπήκε σε μια διαδικασία «δημοψηφίσματος» και τα social media πήραν φωτιά. Μια μερίδα θέλει πίσω τον Σανγκόι και μία άλλη, υποστηρίζει πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η απόφαση όμως ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Πέδρο Εμανουέλ, ο οποίος έχει άλλη άποψη για την ομάδα του. Παραδέχεται και αναγνωρίζει την ποδοσφαιρική αξία του Σανγκόι, όμως έχει άλλη φιλοσοφία και όπως έγκυρα έχουμε μάθει ο Αργεντινός δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει μια διαφορετική προσέγγιση, ως προς τα πλάνα με τα οποία θέλει να φτιάξει έναν πιο δυνατό Απόλλωνα. Επιμένει πολύ στο ομαδικό πνεύμα που επιθυμεί να επιβάλει και όλοι θυμούνται ότι και στην σεζόν που πέρασε, έκανε πολλές κινήσεις γα να πείσει τους πάντες πως υπεράνω είναι το ομαδικό πνεύμα και η αγωνιστική πειθαρχία.

Δεν δίστασε πέρυσι σε πολλά παιχνίδια να αφήσει εκτός 11άδας τον Ντα Σίλβα, μέχρι να πειστεί πως πάνω από τη δική του απόδοση, μπαίνει το τι μπορεί και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του. Εν κατακλείδι, όλο αυτό το story με μια τρίτη θητεία του Σανγκόι, φαίνεται -υπό τις παρούσες συνθήκες- πολύ απομακρυσμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ