aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ πολυσυζητημένος τελικός ήταν πράσινο ξεφάντωμα

Ο πολυσυζητημένος τελικός ήταν πράσινο ξεφάντωμα [pic]

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Όσο κοντεύει η μέρα του τελικού κυπέλλου τόσο θα κορυφώνεται η αγωνία του κόσμου, αλλά και τα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας θα πληθαίνουν για το μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης. Σήμερα συνεχίζουμε το θέμα των ρετρό με τα πρωτοσέλιδα του «Φιλελεύθερου» από το επόμενο ραντεβού του Απόλλωνα και της Ομόνοιας, το οποίο χωρίστηκε σε δύο μέρη.

1982: Απόλλων-Ομόνοια 2-2, Ομόνοια-Απόλλων 4-1

Στις 29 Μαΐου 1982 στο Τσίρειο, ήταν το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων σε τελικό κυπέλλου. Ύστερα από 120 λεπτά, δεν αναδείχθηκε νικητής και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, έγινε επαναληπτικός στο Μακάρειο (5 Ιουνίου).

Στον πρώτο τελικό, ο Βάλτερ του Απόλλωνα ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό το γκολ του Σωτήρη Καϊάφα (63’) και έστειλε το παιγνίδι στην παράταση. Ο Θεοφάνους (103’) έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα για να ισοφαρίσει ο Σάββα στο 106’.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λάμπρου, Αντρελλής, Τέμπλαρ, Κυριάκου, Ι. Γιαγκουδάκης, Γ. Γιαγκουδάκης, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Εφραίμ (86’ Λαμπής), Βάλτερ, Δανός (75’ Θεοφάνους).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πραξιτέλους, Πατίκκης, Άντωνας, Κλείτος, Κοντογιώργης, Τσίκκος (105’ Σάββα), Μαυρής, Φίλιππος, Καϊάφας, Σαββίδης, Κανάρης (94’ Κάντηλος)

Στον δεύτερο τελικό η Ομόνοια πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-1 και κατέκτησε το κύπελλο. Δύο τέρματα πέτυχε ο Γιώργος Σαββίδης (2’, 52’) και από ένα οι Πατίκκης (30’) και Κανάρης (56’). Ο Ιωάννου (54’) σκόραρε για τον Απόλλωνα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πραξιτέλους, Πατίκκης, Άντωνας, Κλείτος, Κοντογιώργης, Μαυρής (75’ Κάντηλος), Σάββα, Φίλιππος, Καϊάφας (82’ Άριστος), Σαββίδης, Κανάρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λάμπρου, Αντρελλής, Τέμπλαρ, Κυριάκου, Ι. Γιαγκουδάκης, Γ. Γιαγκουδάκης, Χριστοδούλου (3’ Λαμπής), Ιωάννου, Θεοφάνους (80’ Κωνσταντίνου), Δανός, Βάλτερ.

retro1982

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ