aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Πίττας VARεσε τη Δόξα και ο Απόλλων έπιασε κορυφή (vid & pics)

Ο Πίττας VARεσε τη Δόξα και ο Απόλλων έπιασε κορυφή (vid & pics)

Ο αγώνας στο Μακάρειο στάδιο ανάμεσα στη Δόξα και τον Απόλλωνα ήταν ιστορικός πριν αρχίσει και ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για την πρεμιέρα της 14ης αγωνιστικής, πρώτης του δεύτερου γύρου, έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η πρώτη με την χρήση VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Τελικό αποτέλεσμα: Δόξα – Απόλλων 0-1 με δράστη τον Ιωάννη Πίττα. Ο Κύπριος εξτρέμ, που ήταν ο κορυφαίος και στο παιχνίδι με την Ένωση, με γκολ στο 51’ χάρισε στους γαλάζιους της Λεμεσού το «διπλό» σε μία έδρα όπου παραδοσιακά ο Απόλλων συναντά δυσκολίες και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Πέμπτο φετινό γκολ τον 24χρονο ποδοσφαιριστή, με τον Απόλλων να συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του μακριά από το Τσίρειο, καθώς μάζεψε 19 βαθμούς με απολογισμό έξι νίκες και μία ισοπαλία.

Στην κορυφή ανέβηκε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με 29 βαθμούς σε 13 παιχνίδια, περιμένοντας το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο. Η Δόξα μετά την σπουδαία νίκη επί της Ανόρθωσης ηττήθηκε δίκαια και έμεινε στην 8η θέση με 17 βαθμούς.

Το ματς

Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο από τις δύο ομάδες. Μία τελική για τη Δόξα, τρεις για τον Απόλλωνα και οι τέσσερις εκτός στόχου. Αργός ρυθμός, καμία κλασσική ευκαιρία, ούτε το VAR δεν χρειάστηκε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο Μακάρειο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και να κλείνει στην περιοχή της τη Δόξα. Στο 51’ η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε μάλιστα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της, τον Ιωάννη Πίττα, ο οποίος έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα.

Ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρομπέρζ έκανε πισινή κεφαλιά και ο Κύπριος διεθνής με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Παρασκευά «έγραψε» το 1-0. Ο διαιτητής του αγώνα, Χρυσοβαλάντης Θεουλή, προτού διατάξει επανέναρξη του αγώνα περίμενε επιβεβαίωση του τέρματος από το VAR κάτι που έγινε κι έτσι το γκολ του Πίττα είναι το πρώτο επί εποχής VAR στην Α’ Κατηγορία της Κύπρου.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου  ημιχρόνου για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τους Ματέι (55’), Πίττα (56’), και Γιαννιώτα (66’), όμως βρήκε απέναντί της τον Αντρέα Παρασκευά. Στο 58’ το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ματέι πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κύπριου πορτιέρε, ενώ στο 68’ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ τέρμα της Δόξας με τον Ολιβέιρα, το οποίο ελέγχθηκε και από το VAR.

Η ΤΑΥΤΟΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Παρασκευά, Μιντίκκης (88′ Κωμοδίκης), Πάντιτς, Μουχτάρης, Χριστοφή (67′ Ολιβέιρα), Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφσκι (76′ Κίκας), Οικονομίδης, Mέσκα, Φιρμίνο (76′ Λουίς Κάρλος), Σαντίκ.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκη): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου (79′ Σάλαϊ), Σατσέτι (26′ Ντένιτς), Χάμπος Κυριάκου, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι (72′ Νταμπό), Ντιγκινί.

Σκόρερ: 51′ Πίττας

Κίτρινες: Μουκτάρης, Mέσκα / Ντένιτς.

Αποβολές:

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

4ος: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.

VAR: Τιμόθεος Χριστοφή.

AVAR: Πέτρος Πέτρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ