aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ πεισματάρης, το άχαστο γκολ και ο απαρατήρητος Μασιάς

Ο πεισματάρης, το άχαστο γκολ και ο απαρατήρητος Μασιάς

Άσο στο μανίκι είχε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Σαρδινέρο, ο άνθρωπος που κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Μπεντόγια, ήταν και το πρόσωπο του ντέρμπι στο ΓΣΠ. Πέτυχε και τα δύο γκολ του Απόλλωνα και τον οδήγησε στη σπουδαία σημασίας νίκη μέσα στην έδρα της Ομόνοιας.

Για την ομάδα της Λεμεσού τρίτωσε το καλό στα ντέρμπι, αφού προηγήθηκαν οι επιτυχίες επί της ΑΕΚ και της ΑΕΛ και πάει με σπασμένα τα φρένα για τίτλο! Έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία μεγάλης ομάδας, αντέδρασε στην ισοφάριση του σκορ από την Ομόνοια και πάει γι’ άλλα! Με τον Αυγουστή στον πάγκο του, ο Απόλλων παρουσιάζεται σταθερά σε ψηλές πτήσεις, έχει πείσμα και πάθος και οι παίκτες του δεν τα παρατούν με τίποτα. Ο Κύπριος τεχνικός άλλαξε τη νοοτροπία στους παίκτες του, τους έκανε να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και έβαλε τον Απόλλωνα με τις τρεις σερί νίκες στα ντέρμπι στον ίδιο δρόμο.

Από τις πρώτες γραμμές αντιλαμβάνεστε και ποιον θεωρούμε -και εμείς- ως MVP. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σαρδινέρο. Ο Ισπανός εξτρέμ πήρε θέση στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας του τραυματία Μπεντόγια και δικαίωσε με το παραπάνω τον προπονητή του. Πέτυχε δυο εξαιρετικά γκολ, δείγμα του πείσματoς και της αποφασιστικότητάς του. Ο Σαρδινέρο είναι εξτρέμ που έχει το γκολ και αποτελεί μια σπουδαία επιλογή για τον εκάστοτε προπονητή του.

Όσον αφορά στην πιο σημαντική φάση της αναμέτρησης, αυτή καταγράφεται τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, όταν η Ομόνοια έχασε κλασική ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Φλορέσκου από τα δύο μέτρα, φάτσα με το τέρμα, σούταρε έξω. Σαφώς και τα δεδομένα και η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετικά, τη στιγμή μάλιστα που οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και αναζητούσαν με μανία το δεύτερο γκολ.

Αρκετά καλή η διαιτησία του Δημήτρη Μασιά. Άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, απέφυγε τα συχνά σφυρίγματα, βοηθώντας τους ποδοσφαιριστές στο έργο τους. Στο 65’ η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Ντέρμπισαϊρ, ωστόσο δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή με τον Βάλε. Καλή και η παρουσία των βοηθών, με σωστές υποδείξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ