aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Ολυμπιακός δεν είναι… ελέφαντας, αλλά «πάτησε» τα όνειρα του Απόλλωνα

Ο Ολυμπιακός δεν είναι… ελέφαντας, αλλά «πάτησε» τα όνειρα του Απόλλωνα

Ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι που παίζει με αλλαγές απέναντι σε επίδοξο πρωταθλητή πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι… ελέφαντας, αφού η καχυποψία χτυπά κόκκινο στον τόπο μας. Ε, απόψε όχι μόνο το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο, «πάτησε» τα όνειρα του Απόλλωνα παίρνοντας 2-2 στο Τσίρειο. Έτσι, του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική με την Ομόνοια, που ήδη πανηγυρίζει την 21η στρέψη πρωταθλήτριας στην ιστορία της.

Οι κυανόλευκοι πνίγηκαν στο άγχος σήμερα και παρά το προβάδισμά τους με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Πίττα, το πέταξαν στα σκουπίδια και στο 69’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ (Μάντζης 54’, Ζαχαρίου 69’). Τελικά, ο Γκεριέ απλώς ισοφάρισε στο 89′.

Το ματς

Χρειάστηκε να πέρασε περίπου ένα 15λεπτο για να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό ο Απόλλων, που μπήκε με άγχος στο παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι που ξέρει πολύ καλά. Να κλέβει και να φεύγει στην κόντρα για να κυνηγά το γκολ.

Οι κυανόλευκοι άρχισαν με κινητήριο μοχλό τον Μπίσεσβαρ να δημιουργούν προϋποθέσεις, που δεν γίνονταν ευκαιρίες επειδή κάτι… χαλούσε στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Καλύτερη στιγμή τους ήταν η διπλή προσπάθεια του Ματέι εντός περιοχής (30’), καθώς και το σουτ του Μπίσεσβαρ που εξουδετέρωσε ο Αγριμάκης (45’+1).

Ωστόσο, η φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 34’ με πρωταγωνιστές του Σάλι και Γιοβάνοβιτς και ήταν διπλή. Ο Καμερουνέζος πρώτα σούταρε και είδε τον Σέρβο να κάνει σπουδαία απόκρουση με το πόδι και στην εξέλιξη της φάσης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, αποδείχτηκε πολύ γενναιόδωρη για τους «ουδέτερους φίλους του επιθετικού ποδοσφαίρου». Ο νεοεισελθών Πίττας άνοιξε με προβολή το σκορ δευτερόλεπτα από την επανέναρξη του παιχνιδιού, γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα. Ωστόσο, όχι μόνο δεν λύθηκαν τα πόδια των κυανολεύκων, στο 51’ δέχτηκαν την ισοφάριση από κεφαλιά του Μάντζη, έπειτα από σέντρα του Ψάλτη.

Μάλιστα, στο 54’ παραλίγο να έρθουν τα πάνω κάτω όταν ο Ζαχαρίου με κοντινό σουτ υποχρέωσε τον Γιοβάνοβιτς σε νέα σπουδαία απόκρουση. Το μήνυμα δεν… παρελήφθη από τον Απόλλωνα και στο 69’ ο Ζαχαρίου πέτυχε την ολική ανατροπή με πλασέ, νικώντας στο τετ α τετ τον Γιοβάνοβιτς (το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, αλλά σωστά μέτρησε στη συνέχεια με παρέμβαση του VAR).

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ο Απόλλων ήταν να ισοφαρίσει σε με τον Γκεριέ στο 89’. Παρά τα εφτά λεπτά καθυστέρησης, δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχτεί δεύτερη ολική ανατροπή στο ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Γκεριέ, Γιούστε, Κατελάρης, Χ. Κυριάκου (76′ Σατσέτι), Ντένις, Ματέι (62′ Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ, Ψύχας (46′ Πίττας), Νταμπό (76′ Μπένσχοπ).

Ολυμπιακός (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Αγριμάκης, Ψάλτης, Ανδρέου, Σωτηρίου, Μανρίκε, Χάνι (46′ Ζαχαρίου), Σαντάνα (71′ Σαρφό), Χαραλάμπους (46′ Γαρουφαλιάς), Σαλί (76′ Κα), Μάντζης (82′ Κοστόφ).

Σκόρερ: Πίττας 46′, Γκεριέ 89’/ Μάντζης 51′, Ζαχαρίου 69′

Κίτρινες: Γκεριέ, Μπίσεσβαρ / Σαντάνα, Μανρίκε, Ψάλτης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ Σίμον(Πολωνία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Μούσιαλ Τόμας (Πολωνία).

AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ