aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Νίκκι για τον ταλαντούχο Κύπριο του ΠΑΟΚ (ηχητικό)

Ο Νίκκι για τον ταλαντούχο Κύπριο του ΠΑΟΚ (ηχητικό)

Στο «Μetropolis 95,5» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής της Σλόβαν, Νίκι Παπαβασιλείου, και μίλησε για τον Νικόλα Ματθαίου, ο οποίος ξεπήδησε από την δική του ακαδημία ποδοσφαίρου.

Ακόμη ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ αναφέρθηκε και στον Ρόμπερτ Βίτεκ που απασχολεί τον Δικέφαλο και τον είχε στην σλοβακική ομάδα την περασμένη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Τον Νικόλα Ματθαίου: «Ο Νικόλας άρχισε πολύ μικρός στη δική μου ακαδημία. Εμείς δουλεύουμε με συγκεκριμένη μεθοδολογία και αυτό το παιδί αναπτύχθηκε πολύ σωστά. Δουλεύουμε πάρα πολύ στο τεχνικό κομμάτι, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ποδοσφαιριστή που χρειάζεται το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ο Νίκολας ήταν πολύ αφοσιωμένος, είχε όρεξη, ήταν ανοιχτός για να μάθει. Χαιρόμαστε πολύ στην ακαδημία με τον Νικόλα που προχώρησε και το μέλλον είναι μπροστά του. Στις διακοπές του έρχεται στην ακαδημία και μιλάει με τα αλλά παιδιά και τους προπονητές. Έχουμε επαφές και με τον πατέρα του και του εύχομαι να έχει μια μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης ήταν στην Καρμιώτισσα, ήταν φυσιολογικό το βήμα στον Απόλλωνα Λεμεσού και με την πρόταση του ΠΑΟΚ μπορεί να πάει μπροστά γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας εξτρέμ στο μοντέρνο ποδόσφαιρο».

Το αν μίλησε κανείς μαζί του από τον ΠΑΟΚ για να πάρει πληροφορίες για τον πάικτη: «Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Μιλήσαμε για τον παίκτη και νομίζω ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή επιλογή»

Τον χρόνο που πήρε από τον Ιβιτς στο φιλικό με τον Ατρόμητο, παρά τις πολλές μεταγραφές που  έκανε φέτος ο ΠΑΟΚ: «Αυτό δείχνει την ποιότητα του παιδιού και ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, το ποδόσφαιρο έχει να κάνει πολύ και με τον χαρακτήρα. Οποιοδήποτε παιδί έχει τα κότσια και μπορέσει να αντέξει τον ανταγωνισμό, τότε προδιαγράφεται μια πολύ μεγάλη καριέρα. Το ψυχολογικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο και η θέληση είναι βασικό πράγμα για μια σπουδαία καριέρα».

Το τι ποδοσφαιριστής είναι ο Ματθαίου: «Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια, μπορεί να ντριμπλάρει και από μέσα και από έξω και μπορεί να σκοράρει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού πλέον έχουν ξεπεραστεί τα εξτρέμ που απλώς έβγαζαν σέντρες. Ο Νίκολας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να παίξει και να είναι αποτέλεσματικός».

Το αν μίλησε καθόλου με τον Ματθαίου και ποια συμβουλή του έδωσε:«Το προηγούμενο καλοκαίρι ήμασταν μαζί. Είπαμε πολλά, είναι δεκτικό παιδί ακούει και δέχεται τις πληροφορίες που του δίνουμε. Πρέπει να είναι σκληρός και να μπορέσει να σταθεροποιήσει μια απόδοση σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό ενός μεγάλου παίκτη, η διάρκεια. Αυτό είπα στον Νίκολας και ελπίζω να το κρατήσει».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό: «Ανταγωνιστικό θα γίνει το πρωτάθλημα μόνο αν ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό θα είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Βέβαια, διαβάζω και ακούω αλλά είναι αλλιώς το να έχεις προσωπική  άποψη».

Τον Ρόμπερτ Βίτεκ, που προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχε στη Σλόβαν και τους λόγους της αποδέσμευσής του: «Ο Ρόμπι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και έβαλε πολλά γκολ. Θέλαμε να κάνουμε ανανέωση της ομάδας και να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανανεώσαμε τη συνεργασία μας αλλά και γιατί ο Ρόμπι ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό ενώ βρίσκεται και σε ηλικία για το τελευταίο του καλό συμβόλαιο. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του μιας και τελείωσε το συμβόλαιό του. Έχει το εύκολο γκολ, κρατάει τη μπάλα, ξέρει που είναι η εστία, είναι παίκτης των 15-20 γκολ, παίζει μόνο στην κορυφή. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα αλλά με την εμπειρία του μπορεί να βρίσκεται εκεί που πρέπει. Έχει πολλές παραστάσεις από καλά πρωταθλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ