aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ μάγκας που άρπαξε την κούπα και τη σήκωσε

Ο μάγκας που άρπαξε την κούπα και τη σήκωσε

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Γκολάρα ο Παπουλής, ισοφάριση-υπερθέαμα ο Μαργκάσα. Ατσαλένια η αντοχή του Απόλλωνα, πεισματάρα η Ομόνοια. Κτυπούν οι μεν, απαντούν οι δε. Για φαβορί στον τελικό, ούτε λόγος. Όλα στον αέρα, με τον παράγοντα χρόνο να ξυπνά στους οπαδούς θύμησες από καρδιοχτύπια παράτασης.

Από ένα σημείο και μετά, ήταν πλέον φως φανάρι πως το σκηνικό στο Τσίρειο θα άλλαζε μονάχα αν ένας ποδοσφαιριστής έκανε το απρόβλεπτο, τη μεγάλη διαφορά, την κίνηση που θα έμενε στην ιστορία. Όπως κι έγινε. Όχι από κάποιον σταρ της επίθεσης των κυανολεύκων ή των πρασίνων, αλλά από έναν κεντρικό αμυντικό: τον Αγγελή.

Το χρονόμετρο σημάδευε το 72’, όταν ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά. Ο Κύπριος στόπερ στο δεύτερο δοκάρι, αφού πήρε την ταυτότητα του Σέρινταν στην εναέρια διεκδίκηση, με κεφαλιά νίκησε και τον Γιωργαλλίδη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς του Απόλλωνα στον έβδομο ουρανό. Μαγκιά, ποιότητα και αυτοπεποίθηση από τον 27χρονο διεθνή. Αυτά άλλωστε είναι που μετρούν και χαρίζουν τίτλους, εκεί όπου σταματούν οι τακτικές, οι αλλαγές και τα συστήματα.

Κι επειδή η ομάδα της Λεμεσού ήξερε πολύ καλά να διαχειριστεί το υπέρ της 2-1, στέφθηκε κυπελλούχος για όγδοη φορά στην ιστορία της. Κι ένας από τους λόγους που άντεξε μέχρι το τέλος ήταν ο Αγγελή. Θυμάστε τον Σκέμπρι, τον Σέρινταν ή κάποιον άλλο τριφυλλοφόρο επιτιθέμενο να διακρίνεται στην περιοχή του Βάλε; Η πιθανότερη απάντηση είναι πως «όχι». Ο Κύπριος στόπερ ήταν ένας από αυτούς οι οποίοι μάρκαραν, αναχαίτισαν και όρθωσαν ανάστημα σε δύσκολες στιγμές του αγώνα.

Αγγελής Αγγελή: μια σπουδαία μονάδα στο ρόστερ των κυπελλούχων Κύπρου. Οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν προ τετραετίας, αγοράζοντας τα δικαιώματά του και σήμερα απολαμβάνουν τον καρπό της επένδυσής τους. Στέλεχος της Εθνικής και μια από τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο «αύριο» σε διεθνές επίπεδο.

Μια ανέλιξη «ποτισμένη» εξ ολοκλήρου με τον δικό του ιδρώτα και ανδρωμένη μέσα από την αμφισβήτηση που βίωσε στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Την οποία είχε αρχίσει από την ακαδημία της Ανόρθωσης στη Λάρνακα. Μάταια ο (τότε τεχνικός της εφηβικής «Κυρίας») Νίκος Παναγιώτου προσπαθούσε να πείσει τεχνική ηγεσία και διοίκηση πως ο πιτσιρικάς που είχε στη διάθεσή του μπορούσε να αναδειχθεί στον επόμενο σπουδαίο στόπερ με τον φοίνικα στη φανέλα.

Όπως ήταν επόμενο, ο Αγγελής αναζήτησε αλλού την τύχη του και το 2010 εγγράφηκε στο δυναμικό της σκοτσέζικης Μάδεργουελ. Επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό του Ερμή (2011-12) ενώ σήμερα, όπως κατέγραψε και η «Goalnews», ήταν το πρόσωπο που υπέγραψε τον τελικό κυπέλλου αριθμός 74, σηκώνοντας την κούπα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ