aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ κόσμος άνοιξε το «σκορ», σειρά παίρνουν οι παίκτες

Ο κόσμος άνοιξε το «σκορ», σειρά παίρνουν οι παίκτες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Να το κάνουν όπως και την τελευταία φορά, που βρήκαν μπροστά τους σε τελικό κυπέλλου στο Τσίρειο την Ομόνοια.

Ήταν τον Μάιο του 1992, όταν ο Απόλλων είχε κερδίσει με γκολ (πέναλτι) του Πτακ 1-0 την Ομόνοια και στέφθηκε κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του (το στιγμιότυπο είναι από τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του τροπαίου). Εκείνη τη σεζόν, οι κυανόλευκοι είχαν τερματίσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ήταν η αρχή μιας μεγάλης πορείας σε Κύπρο και Ευρώπη, καθώς την προηγούμενη σεζόν ο Απόλλων είχε στεφθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ήταν η μεγάλη πορεία με πρόεδρο τον Ντίμη Κίρζη, ενώ τώρα η ιστορία καταγράφει ως πρόεδρο το υιό του Ντίμη, Νίκο Κίρζη.

Οι κυανόλευκοι θέλουν να γράψουν και πάλι ιστορία. Να συνδυάσουν την τέταρτη σερί συμμετοχή τους στην Ευρώπη με τίτλο και να αποδείξουν πως έχουν μπει σε άλλη -πιο επιτυχημένη- τροχιά στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου. Θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι είναι έτοιμοι για νέες κατακτήσεις και διακρίσεις.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί μεγάλος ξεσηκωμός και αυτό φάνηκε από τη διάθεση των εισιτηρίων του τελικού. Οι οπαδοί του Απόλλωνα, με τον δικό τους τρόπο, άνοιξαν το «σκορ» του τελικού της 18ης του Μάη και τώρα περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές τους να «καθαρίσουν» με την απόδοσή τους στο γήπεδο.

Ο τρόπος με τον οποίο, οι οπαδοί του Απόλλωνα εξαφάνισαν τα μαγικά χαρτάκια, δείχνει και τη δύναμη του συλλόγου. Επιβεβαιώνει ότι πίσω του κουβαλά μια στρατιά φιλάθλων, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τον δωδέκατο ποδοσφαιριστή της ομάδας τους. Βέβαια, τη σεζόν που πέρασε, ο κόσμος αδικαιολόγητα γύρισε την πλάτη στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Ο αριθμός των εισιτηρίων στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεν ήταν ο αναμενόμενος και δεν πλησίασε καν τις 3.000 μέσο όρο. Ο κόσμος δεν πίστεψε στην ομάδα, με αποτέλεσμα η δυτική κερκίδα να είναι μισοάδεια στα πλείστα παιχνίδια.

Το sold out του τελικού κυπέλλου φανερώνει την τεράστια δυναμική που κουβαλά ο Απόλλων, την οποία όμως δεν εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό. Αν ο κόσμος μείνει στο πλευρό της ομάδας και έχει την ίδια παρουσία, όπως αυτή που αναμένεται στον τελικό, τότε θα μπορέσει ο σύλλογος να πάει ακόμη πιο ψηλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ