aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ ήρωας του Τέπλιτσε δεν άλλαξε

Ο ήρωας του Τέπλιτσε δεν άλλαξε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ύμνος και υπόκλιση στον Απόλλωνα για το νέο άθλο του. Οι κυανόλευκοι υλοποίησαν τον στόχο τους που ήταν η είσοδος στους ομίλους, μια επιτυχία που έφερε δόξα, περηφάνια και οικονομικό όφελος, όμως έπεται και συνέχεια. Ο Σωφρόνης Αυγουστή οδήγησε μαεστρικά την ομάδα του στην πολυπόθητη πρόκριση και όπως δήλωσε, με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα του έχει τα φόντα για να υλοποιήσει και τη μεγάλη επιθυμία όλων στον σύλλογο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων βρήκε έναν προπονητή με λαμπρό μέλλον, ο οποίος σε μικρό χρονικά διάστημα πέτυχε σπουδαία επιτεύγματα. Αν πάμε μερικούς μήνες πίσω, όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία ο Σωφρόνης Αυγουστή, κανένας δεν φανταζόταν πού θα οδηγούσε την ομάδα του. Κατάφερε άμεσα να διορθώσει τη ψυχολογία της ομάδας και παράλληλα να την οδηγήσει στη διεκδίκηση του τίτλου, όταν κανείς δεν το πίστευε. Με δέκα παίκτες (από το 60’ λόγω αποβολής του Ντα Σίλβα), κατέκτησε το κύπελλο τον περασμένο Μάιο, σε βάρος  του ΑΠΟΕΛ. Τρεις μήνες μετά, πάλι με παίκτη λιγότερο, πήρε το σούπερ καπ, ξανά επί των γαλαζοκιτρίνων.

Αυτός είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο ήρωας του Τέπλιτσε δεν άλλαξε με τίποτε. Το ίδιο πάθος που έβγαλε την 1η Οκτωβρίου του 1998, όταν απέκρουσε τρία πέναλτι με τη Γιάπλονετς και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του για τους 16 του Κυπέλλου Κυπελλούχων,  το βγάζει και τώρα, Αύγουστο του 2017, ως προπονητής. Μεγάλωσε, αλλά είναι το ίδιο παθιασμένος, στοιχείο που μεταδίδει στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Απόλλων συνεχίζει στην Ευρώπη έχοντας ως αντιπάλους ομάδες υψηλού βεληνεκούς, από κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου (Ιταλίας, Αγγλίας, Γαλλίας). Η προσοχή του βέβαια παραμένει επικεντρωμένη και στο πρωτάθλημα. Δεν θέλουν με τίποτε οι κυανόλευκοι να ξεφύγουν από τις ράγιες του τραίνου με τους διεκδικητές του τίτλου. Έχουν ήδη περάσει έντεκα χρόνια από τον τελευταίο του τίτλο πρωταθλήματος, το 2006. Οι συνθήκες ωρίμασαν, η ομάδα είναι πιο επαγγελματική, όμως υπάρχει ανταγωνισμός, οπόταν χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και ηρεμία.

Ο Απόλλων είναι πλέον βγαλμένος από άλλη μαγιά και μπορεί να λεχθεί πως κατευθύνει την τύχη του. Το ζητούμενο είναι να μην επηρεαστεί λόγω των υποχρεώσεων του στην Ευρώπη. Θα έχει μαζεμένα παιχνίδια μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη ή και παραπέρα αν προχωρήσει. Θα χρειαστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, κάτι που ήδη κάνει επιτυχώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ