aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Γκολζ είπε «ό(Χ)ι» στον Απόλλωνα (pics/video)

Ο Γκολζ είπε «ό(Χ)ι» στον Απόλλωνα (pics/video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κάνει το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές καθώς έμεινε στο 0-0 με τον Άρη για το τοπικό ντέρμπι. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ βρήκε απέναντι της τον Γκολζ ο οποίος «κατέβασε ρολά» και κατάφερε να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Ο αγώνας στο Τσίρειο στάδιο άρχισε με αργό τέμπο και κύλησε στην μετριότητα, με τον Απόλλωνα να βρίσκει ρυθμό μέτα το 25ο λεπτό. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα βρήκε ο Άρης με τον Μαραγκουδάκη έπειτα απο λανθασμένη εκτίμηση του Βινίσιους βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα απέναντι απο τον Βάλε, όμως αστόχησε.

Με την πάροδο του χρόνου οι κυανόλευκοι άρχισαν να βρίσκουν καλύτερο ρυθμό και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες αρχίκα με Γκιέ Γκίε και στη συνέχεια με τον Παπούλη όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Γκολζ έδωσε το παρόν του πραγματοποιώντας δύο εξαιρετικές αποκρούσεις. Ο Άρης απο την πλευρά του στο πρώτο μέρος έδειξε πολύ καλη μεσοαμυντική λειτουργία και δυσκόλεψε τους επιθετικούς του Απόλλωνα στην ανάπτυξη τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας άρχισε με αλλαγή αφήνοντας στα αποδυτήρια τον Βασιλείου, τη θέση του οποίου πήρε ο Ντουντού και έτσι μπήκε πιο επιθετικά και με διάθεση να σκοράρει όμως δεν τα κατάφερε να βρεί την μεγάλη ευκαιρία μέχρι και το 60’ όπου απο εκτέλεση κόρνερ ο Γκολζ απέκρουσε και συνέχισε απο εκεί που έμεινε στο πρώτο ημίχρονο σώζοντας σίγουρο γκολ. Ο Πέδρο Εμάνουελ βλέποντας τους ποδοσφαιριστές τους να μην μπορούν να σκοράρουν πραγματοποίησε και την δεύτερη του αλλαγή βάζοντας μέσα τον Μαγκλίτσα στη θέση του Πέδρο.

Παρά τις αλλαγές του ο Απόλλωνας, δεν κατάφερε να βρεί την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την νίκη και ο αγώνας κύλησε στην μετριότητα. Πολλά ήταν τα φάουλ στο δεύτερο μέρος και στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου δεν παίκτηκε ποδόσφαιρο κάτι που λειτούργησε αρνητικά στον ρυθμό του αγώνα.

Ο Άρης έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στην μεσοαμυντική του λειτουργία καθώς κατάφερε να κρατήσει τον Απόλλωνα μακρία και πέρασε ενα σχετικά εύκολο απόγευμα χώρις να νιώσει την ιδιαίτερη πίεση του αντιπάλου του. Εξαιρετικός για τον Άρη ήταν ο τερματοφύλακας του Γκολζ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις κρατώντας την ομάδα του στο μηδέν.

Με τους ίδιους ένδεκα ο Απόλλων

Με τους ίδιους ένδεκα που άρχισαν στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα παρατάχθηκε Απόλλων. Ο Μαγκλίτσα και ο Πίεχ βρέθηκαν στον πάγκο της ομάδας τους,  καθώς και οι δυο ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους άφησαν εκτός αποστολής στον αγώνα της πρεμιέρας.  Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με το 4-1-4-1. Από την άλλη, ο Άρης παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Καρμιώτισσα. Ο Θεοφίλου  πήρε τη θέση του Χριστοφόρου που μετεγγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Παναγή έμεινε στον πάγκο και ξεκίνησε βασικός ο Αντωνίου.

Απόλλων (Πέδρο Εμανουέλ): Βάλε, Λόπες, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου (46’ Ντουντού / 82’ Μπαρμπάρο), Πέδρο (69’ Μαγκλίτσα), Σατσέτι, Μπεντόγια, Παπουλής, Ντα Σίλβα, Γκίε Γκίε.

Άρης (Θαλής Θεοδωρίδης): Γκολζ, Θεοφίλου, Άλβαρεθ, Παντίδος, Ευσταθίου, Ικάντε (90′ + 1 Παχίπης), Μπεριέξ (79’ Φράγκος), Μάρτινς (75’ Παναγή), Αντωνίου, Κύπρου, Μαραγκουδάκης.

Σκόρερ: —.

Κίτρινες:  27’ Βινίσιους, 65’ Ρομπέρζ / 64’ Παντίδος, 67’ Γκολζ, 93’ Φράγκος

Αποβολές: —.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

4ος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ