aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Φλώρος Νικολάου, ο άνθρωπος που πρωτοέφερε τον Ραντζέλο Γιάνγκα στην Κύπρο, τον σκιαγραφεί στον...

Ο Φλώρος Νικολάου, ο άνθρωπος που πρωτοέφερε τον Ραντζέλο Γιάνγκα στην Κύπρο, τον σκιαγραφεί στον Active!

Την κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Ραντζέλο Γιάνγκα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Απόλλων με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Αστάνα, ενώ η ομάδα της Λεμεσού διατηρεί το δικαίωμα για επέκταση της συνεργασίας με τον διεθνή επιθετικό μέχρι τον Μάιο του 2023.

Ο διεθνής επιθετικός του Κουρασάο, έχει περάσει ξανά από την Κύπρο, τη σεζόν 2014-15, όταν και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ομόνοια Αραδίππου στη Β’ κατηγορία.

Ο Φλώρος Νικολάου, ως προπονητής τότε της Αραδιππιώτικης ομάδας, ήταν ο άνθρωπος που πρωτοέφερε το νέο απόκτημα του Απόλλωνα στη χώρα μας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μιλώντας στον ACTIVE και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» σκιαγραφεί τον Γιάνγκα.

Όσα δήλωσε ο Φλώρος Νικολάου:

«Τον είχα φέρει στα μέσα της προετοιμασίας. Ήταν ένα παιδί πολύ ήσυχο, καλός χαρακτήρας και πολύ δουλευταράς. Πρόκειται για ένα ψηλό ποδοσφαιριστή και πολύ γρήγορο ταυτόχρονα. Δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες και είχε πολλά καλά παιχνίδια. Αν και δεν είχαμε καλή πορεία. Ήθελε το χρόνο προσαρμογής του, όμως τα χαρακτηριστικά του ήταν δεδομένα. Ήταν καλός με το κεφάλι. Δημιουργούσε, ήταν καλός στην αμυντική και τακτική λειτουργιά, αλλά και δουλευταράς στις προπονήσεις. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στην πορεία. Πολύ καλή επιλογή για τον Απόλλωνα.

Αν δείτε την πορεία του θα δείτε ότι είχε γεμάτες χρονιές με πολλά γκολ. Είναι ένας καθαρόαιμος φορ, ο οποίος συνεχώς πιέζει. Είχαν φανεί τα στοιχειά του και εδώ. Είχα τότε πει σε δυο ομάδες να τον κλείσουν για… ψίχουλα. Τον έβλεπα ότι υπήρχαν όλα τα στοιχεία για να κάνει καριέρα στην Κύπρο. Μπράβο του και φαίνεται ότι δούλεψε για να κάνει την καριέρα που ήθελε. Χαίρομαι που θα τον ξαναδώ γιατί πρόκειται για πολύ καλό χαρακτήρα. Πολύ καλή επιλογή για τον Απόλλωνα.

Τότε είχα δυο ξένους μόνο. Έναν από τη Νέα Σαλαμίνα δανεικό και τον Γιάνγκα. Ήθελα να φέρω ξένο που θα κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσει. Αν και δεν είχαμε καλή πορεία, είχε βοηθήσει και είχε δείξει στοιχεία. Φαινόταν και πίστευα πάνω του. Το μόνο πρόβλημα που είχε τότε ήταν η προσαρμογή. Είχε έρθει σε μια ξένη χώρα 19 χρονών παιδί, δεν ήταν εύκολο. Ήθελε πίστωση χρόνου, αλλά τα στοιχεία του φαίνονταν.

Διαθέτει αλτικότητα, έχει την υποδοχή και είναι πολύ καλός στην ανοικτή άμυνα. Πολύ καλός στην επίθεση και ταυτόχρονα στην κόντρα επίθεση. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, κέρδιζε πέναλτι. Έχανε γκολ, αλλά αυτό είναι κάποτε η ρέντα και η τύχη. Αν τα είχε αυτά θα έκανε 15-20 γκολ άνετα.

Θεωρώ έκανε καλή επιλογή ο Απόλλων. Η πορεία του το έχει δείξει. Έπαιξε σε καλές ομάδες και είχε γεμάτες χρονιές. Σε δύσκολα πρωταθλήματα έβαλε γκολ. Δείτε την πορεία του. Θα έχει καλή παρουσία στην Κύπρο. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πολύ. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και δουλευταράς. Μετρά αρκετά για εμένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ