aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ «Φανούρης» χάρισε «διπλό» με μπόλικο άγχος στον Απόλλωνα (pics)

Ο «Φανούρης» χάρισε «διπλό» με μπόλικο άγχος στον Απόλλωνα (pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Με… χίλια ζόρια πέρασε από το Μακάρειο ο Απόλλωνας που κέρδισε τη Δόξα με το στενό 0-1 και συνέχισε την ανοδική του πορεία. Οι κυανόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά, ωστόσο ένα γκολ του Περέιρα μόλις στο 10’ ήταν αρκετό για να τους δώσει το ζητούμενο. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες με τον Αγκίρε για τον Απόλλωνα (26’) και τον Παπαφώτη η Δόξα (68’).

Δικαιολογημένες φωνές από τις δύο ομάδες, καθώς ο Νικόλας Νεοκλέους θα μπορούσε να σφύριξει από ένα πέναλτι με το Γκακπέ για τον Απόλλωνα (64’) και σε χέρι του Αγκίρε στο 89’ για τη Δόξα.

Οι κυανόλευκοι του Σωφρόνη Αυγουστή βρίσκονται πλέον στους 14 βαθμούς σε δέκα αγώνες, ενώ η Δόξα παρέμεινε στη τελευταία θέση με τρεις βαθμούς.

Φακούντο Περέιρα, σχεδόν εννέα μήνες μετά!

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή δείχνοντας εξ αρχής τις προθέσεις τους στον αγώνα. Ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο πρώτο 10’ έπειτα από μία «κομπίνα» στην εκτέλεση κόρνερ. Πέδρο και Γκακπέ συνεργάστηκαν άψογα με τον Πορτογάλο μπακ να δίνει στον Περέιρα και ο τελευταίος να στέλνει με ωραίο πλάσε την μπάλα στην εστία του Γκρεμσλ (0-1).

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στη μόλις τέταρτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μάλιστα ο Περέιρα σκόραρε σχεδόν εννέα μήνες μετά, καθώς το τελευταίο του γκολ το πέτυχε πέρσι στις 27 Φεβρουαρίου απέναντι στη Καρμιώτισσα για το κύπελλο.

Στη συνέχεια ο Απόλλων ανέβασε στροφές, με σκοπό να πετύχει άλλο ένα γκολ που θα απλοποιούσε τα πράματα, ωστόσο οι κυανόλευκοι σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες (15’, 22’ Γιαννιώτας, 26’ Αγκίρε, 41’ Γκακπέ), με πιο κραυγαλέο το δοκάρια του Αγκίρε προτού συμπληρωθεί το ημίωρο.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Απόλλωνα να προηγείται στο σκορ και τη Δόξα να μην μπορεί να αντιδράσει χωρίς να γίνει καμία φάση του αγώνα απειλητική.

Δοκάρι, δύο πέναλτι και «διπλό» για τον Απόλλωνα

Στην ανάπαυλα το σκηνικό ήταν το ίδιο με την Δόξα να δυσκολεύεται να φθάσει τη περιοχή του Μολ και τον Απόλλωνα να είναι αρκετά απειλητικός στις αντεπιθέσεις με τους Γκακπέ και Γιαννιώτα. Οι προπονητές ανακάτεψαν τη… τράπουλα νωρίς και προσπάθησαν να δώσουν πνοή στις ομάδες τους.

Μία φάση όμως ήταν αρκετή να βάλει… φωτιά στον αγώνα. Στο 64’ ο Γκακπέ μπήκε στη περιοχή και δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Μέσκα, ωστόσο ο Νεοκλέους έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (68’), ο Παπαφώτης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μολ. Η είσοδος του Ίταλο έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα της Κατωκοπιάς που έγινε αρκετά απειλητική ειδικά στις αντεπιθέσεις.

Η συνέχεια ήταν δραματική, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να διαχειριστεί τον αγώνα και τη Δόξα να πιέζει για την ισοφάριση. Μέχρι το τέλος του αγώνα, η Δόξα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει τον αγώνα, καθώς στη φάση του 89’ και σε γύρισμα του Χριστοφή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αγκίρε, αλλά ο Νεοκλέους έδειξε ξανά να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στάδιο: Μακάρειο

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκρεμσλ, Ντερβίτ, Χριστοφή, Μιντίκκης (35′ Τραϊτσέφσκι), Μέσκα, Μπόλιεβιτς, Βαλέντε (67′ Μπραμπίλια), Ασαμόα, Παπαφώτης, Χαραλάμπους, Κάρλος (67′ Ίταλο).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Κυριάκου, Σατσέτι, Περέιρα (77′ Σαρδινέρο), Γιαννιώτας (68′ Πίττας), Γκακπέ, Σελάγια (57′ Σελάγια).

Σκόρερ: 10′ Περέιρα

Κίτρινες: Χαραλάμπους / Ενσούε

Αποβολές:

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Βίκτωρος

4ος: Αβραάμ Τσούκκας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ