aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΟ Απόλλωνας ξεπέρασε τον ΑΠΟΕΛ και έπιασε κορυφή (video & pics)

Ο Απόλλωνας ξεπέρασε τον ΑΠΟΕΛ και έπιασε κορυφή (video & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έχει Φακούντο Περέιρα, έχει τα… πάντα! Ο Απόλλωνας επικράτησε 3-0 επί της Αλκής στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έπιασε κορυφή και βλέπει τη συνέχεια με άλλο αέρα (ισοβαθμεί με την ΑΕΛ). Οι κυανόλευκοι του Αυγουστή με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από την αρχή του αγώνα, «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο 30λεπτο, ενώ η Αλκή έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και να πάρει το –πολυπόθητο γι’ αυτούς- βαθμολογικό όφελος.

Στο πρώτο μέρος η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, με τον Σελάγια να καταγράφει την πρώτη φάση στο 14’ με κεφαλιά η οποία κατέληξε μόλις έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Περέιρα άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν κατάφερε να… εξουδετερώσει ο Πάρντο. Η «Αθάνατη» στο 26’ σημείωσε την πρώτη της κλασσική ευκαιρία, όταν ο Κωνσταντίνου μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Βάλε να δηλώνει «παρών». Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού στο 30’ διπλασίασαν τα γκολ τους και πάλι με τον Περέιρα ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Σελάγια και με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έφτασε τα 9.

Το ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Παρόλο που ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ο Απόλλωνας διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα, ωστόσο στο 58’ η Αλκή προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι και να μειώσει, όμως το σουτ του Κυπριανού σταμάτησε στο δοκάρι του Βάλε. Οι γηπεδούχοι στο 74’ έβαλαν φρένο στις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Φοπαλά εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο στην άμυνα και με ψύχραιμο και κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Βασιλείου, Ουεντραόγκο, Χάμπος, Πέδρο, Σατσέτι, Περέιρα (46′ Φοπαλά), Σαρδινέρο, Σκέμπρι (69′ Σουμά), Σελάγια (61′ Σπόλιαριτς), Μάγκλιτσα.

Αλκή (Κώστας Σακκάς): Πάρντο, Χαραλάμπους (72′ Μπελαμεϊρί), Σερφά, Σταύρου, Γκαρθτανιάγα (80′ Αντωνίου), Σ. Κωνσταντίνου (85′ Χαρής), Ακόστα, Κυπριανού, Φλόρες, Ηλία, Σταρόκιν.

Σκόρερ: 18′, 30′ Περέιρα, 74′ Φοπαλά

Κίτρινες: Κωνσταντίνου

Αποβολές:

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής

_______________________________________________________________________________________________________


_______________________________________________________________________________________________________

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ